Според AM Best, компаниите подготвят различни варианти за работа след

...
Според AM Best, компаниите подготвят различни варианти за работа след
Коментари Харесай

Британският застрахователен пазар преживява дни на безпрецедентна неопределеност

Според AM Best, фирмите приготвят разнообразни разновидности за работа след Brexit

Неопределеността в бъдещите търговски връзки сред Англия и Европейски Съюз нараства доста – по този начин международната рейтингова организация AM Best разяснява проваленото гласоподаване на Камарата на общините (Долната камара) в английския парламент по въпроса за Brexit. Припомняме, на 15 януари английският парламент отхвърли с огромно болшинство съглашението за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз, което министър председателят Тереза Мей контракти с Брюксел. Въпреки това в последвалия избор на съмнение Мей оцеля и остава на поста си. На 29 януари следва гласоподаване на План Б, който се чака министър председателят да предложи. Междувременно Франция и Германия оповестиха, че се готвят за вид на излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение.

В тази конюнктура от AM Best показват, че все още лондонският Lloyd’s и други застрахователни компании работят съгласно разпоредбите на Европейската икономическа зона и един безуспешен Brexit (без комерсиално споразумение) ще ги лиши от правото да правят интервенции в страните от Европейски Съюз. Според специалистите, огромните застрахователни групи ще обезпечат непрекъснатостта на бизнеса си посредством основаване на свои дъщерни компании в страни от Европейски Съюз, а дребните застрахователи, които не разполагат с задоволителни запаси за основаване на европейски подразделения, ще сключат контракти с европейски снабдители. AM Best позволява опцията и за спиране на обслужването по някои контракти в Европейската икономическа зона, само че в това време отбелязва готовността като цяло на застрахователите да работят при изключителни условия.
По-рано Асоциацията на английските застрахователи дефинира неуспеха на гласуването за Brexit като " невиждана несигурност ".
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР