Според адвокат Менко Менков Бойко Борисов е задържан за изнудване.

...
Според адвокат Менко Менков Бойко Борисов е задържан за изнудване.
Коментари Харесай

Адвокат Менков: Борисов е задържан по сигнал за изнудване, европрокуратурата не участва в акцията

Според юрист Менко Менков Бойко Борисов е арестуван за изнудване. Той добави, че европрокуратурата не взе участие в акцията против някогашния министър председател. Менков илзезе от постройката на ГДНП малко след един часа след среднощ и съобщи, че Борисов ще нощува в полицията.

" Кирил Петков е разпитан в качеството си на очевидец през днешния ден. Не съм осведомен с никакви материали, с изключение на с протокола за обиска в дома и заповедта за 24-часовото му задържане. Никой различен, с изключение на Петков, не е разпитван. Аз не разбрах в какво е упрекнат Борисов. Написани са някакви общи разпореждания, съгласно които става дума за изнудване. Не написа нито кого, нито по кое време, нито в какво тъкмо се показва изнудването ", сподели Менков.

" Няма и не може да има повдигнато обвиняване. Прокуратурата е схванала за протичащото се от медиите. Досъдебното произвеждане е формирано при изискванията на необходимост. Става въпрос за инспекция, формирана по сигнал на придвижване БОЕЦ ".

" Сигналът е подаден на 10 декември по разпечатка от медиите. Този сигнал беше подаден до вътрешния министър тогава, осъществена е инспекция, която не е докладвана до Прокуратурата ", акцентира юрист Менков.

И добави, че първото и само деяние по следствието, осъществено досега, е разпит на министър-председателя Кирил Петков.

" Борисов не е разпитан в този момент, няма по какъв начин да бъде, тъй като няма даже проверяващ служител на реда ", уточни юристът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР