Министерството на вътрешните работи отново ще входира постановленията за задържането

...
Министерството на вътрешните работи отново ще входира постановленията за задържането
Коментари Харесай

МВР отново ще входира в прокуратурата постановленията за задържането на политиците от ГЕРБ

Министерството на вътрешните работи още веднъж ще входира постановленията за задържането на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Причината, съгласно ведомството е, че при публикуването на описите по следствието, прокуратурата е пропуснала придружителното писмо, изпратено от полицията.

Ето какво пишат от Министерство на вътрешните работи:

" Във връзка с публикуваните от прокуратурата описи по досъдебното произвеждане, по което три лица бяха арестувани за 24 часа в Седмо РУ-СДВР, прецизираме, че от обявата липсва придружителното писмо, с което те са били публично изпратени от ГДНП в СГП.

В придружителното писмо е посочено, че с изключение на материалите по досъдебното произвеждане по член 161 алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, са изпратени и материали по член 219 алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс, който гласи:

Чл. 219. (1) Когато се съберат задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице в осъществяване на закононарушение от общ темперамент и не са налице някои от основанията за преустановяване на наказателното произвеждане, проверяващият орган рапортува на прокурора и притегля лицето като обвинен със сформиране на надлежно разпореждане.

Това е повода плановете на постановленията по член 219 алинея 1 да не попадат в описите, публикувани от прокуратурата, защото те са разказани в придружителното писмо.

За улеснение на прокуратурата, въпросните постановления ще бъдат входирани още веднъж сутринта в понеделник, 21 март 2022 година "

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР