Резултатите от трите ареста в четвъртък вечерта са на път

...
Резултатите от трите ареста в четвъртък вечерта са на път
Коментари Харесай

Мая Манолова: Резултатът от арестите в ГЕРБ е на път да занули битката срещу модела Борисов

" Резултатите от трите ареста в четвъртък вечерта са на път да занулят три години борба против " модела Борисов " и да попарят очакванията, упованията, силата на десетки хиляди хора от площадите на България ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Мая Манолова.

По думите ѝ резултатите от тези арести стартират на процедура реанимация на ГЕРБ, защото са им дали опция да минат в контранастъпление и действително да се върнат назад в политическата игра.

" От всичко това, което се разигра, се видя, че на Борисов юрист не му би трябвало при Гешев - основен прокурор ", означи Манолова.

С тези дейности ръководещите са изгубили и осведомителната война, като не са съобщили на обществото какви са обвиняванията, за какви закононарушения има подозрения, някакви обстоятелства и нови доказателства, като отчета на АДФИ, който демонстрира, че има вреда в бюджета за над 500 млн. лева

" Ако в идващите дни цялото това искане и за задържане, и за привличане като обвинен не бъде подплатено със съществени доказателства, това ще сложи под подозрение и дейностите в този момент на Министерство на вътрешните работи и на държавното управление, и въобще тяхната дарба дейно да се борят с корупцията ", съобщи Манолова.

Тя уточни като опция за доказателства инспекциите за язовирите, автомагистралите и договорите и заплащанията там.

Според Мая Манолова по тематиката " правосъдна промяна " това болшинство на практика не е направило нищо. Още не е минал през зала законът за спецсъдилищата, няма го закона за КПОНПИ, нищо не се прави и за промяна на членовете на инспектората на Висш съдебен съвет.

" Моят огромен укор 100 дни след старта на това ръководство е, че те безусловно безпричинно забавиха темпото за реализиране на правосъдната промяна ", безапелационна беше Мая Манолова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР