Според Aamaj News, позовавайки се на източници, този ход е

...
Според Aamaj News, позовавайки се на източници, този ход е
Коментари Харесай

Талибаните изпращат подкрепления към долините Панджшир и Андараб

Според Aamaj News, базирайки се на източници, този ход е директно обвързван със загубите, които талибаните (забранени в Руската федерация) претърпяха вследствие на несполучливи офанзиви против позициите на Фронта на Съпротивата в окръг Андараб, провинция Баглан и покрай село Хисарак в област Роха, провинция Панджшир. Официално ФНСА разгласи общо към 20 убити талибани там.

Това значи, че може да се чака по-нататъшна ескалация на боевете в района.

По-рано медиите оповестиха, че отрядите на афганистанския " Национален фронт на съпротивата " (ФНС) отблъскват офанзивите на талибаните в провинция Баглан. Сибгатула Ахмади, представител на ФНС, сподели пред Aamaj News в сряда.

" В региона на Андараб се водят яростни борби, където врагът предприе няколко офанзиви против нашите позиции, сподели той.

" Въпреки понесените загуби талибаните не престават военните интервенции и трансферират подкрепления на фронта в Ходжа и Багдар ", съобщи представителят им.

Според Ахмади „ моралният дух на отрядите на ФНС, които отблъснаха минимум пет опита да пробият техните защитни линии, е доста висок “.

В понеделник бойците на ФНС организираха въоръжена интервенция в дефилето Панджер, унищожавайки минимум 10 талибани. По време на конфликта е погубен един от командирите на фронта Сами Османи.

Бившият вицепрезидент на Афганистан Амрула Салех на 4 април сподели в изявление за организацията, че със стоплянето на времето частите на ФНС са засилили партизанските офанзиви в провинциите Парван, Панджшир, Каписа и Баглан.

Превод: СМ

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР