Споразумението за въглищните централи решава до голяма степен проблемите на

...
Споразумението за въглищните централи решава до голяма степен проблемите на
Коментари Харесай

Рибарски: Споразумението за въглищните централи решава проблемите на бранша

Споразумението за въглищните централи взема решение значително проблемите на сектора. Това съобщи в " Денят стартира " Радослав Рибарски, народен представител от ПГ на “ПП-ДБ ”.

" Представителите на протестиращите доидоха с 6 претенции, последваха 8 часа договаряния и разисквания в Народното събрание. Приети бяха в цялостна степен тези претенции, които бяха показани първоначално - енергийна тактика, механизъм за потенциал и така нататък Не бих нарекъл тези договаряния работа на парче. Споразумението би трябвало да се извършва, тъй като то ще реши огромна част от казуса ", сподели Рибарски.

Депутатът обърна внимание на шеста точка от документа.

" Там е записано: благоприятни условия за изследване на технологии за хващане на въглероден диоксид. За мен това е разковничето за решаването на казуса. Това анулира всички въпроси, които остават нерешени. Има опция тези технологии да бъдат построени като пилотни в някои от централите и да се види резултатът им. Очаква се технологията да обезпечи до 70% пречистване на въглеродния диоксид и да реализира много ниски равнища на азотни окиси. За всички в комплексите е ясно, че азотните и серните диоксиди са съществени емисионни проблеми и равнищата им всяка година има условия да понижават ", добави Радослав Рибарски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР