Споразумението, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е не просто спасителен

...
Споразумението, което ГЕРБ предлагат на ПП-ДБ, е не просто спасителен
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Споразумението, предложено от ГЕРБ, е шанс за силна коалиция

Споразумението, което ГЕРБ оферират на ПП-ДБ, е не просто избавителен вид, а е доста по-добрият вид за страната и за двата съществени участника в ръководството.Това съобщи пред БНР политологът Цветанка Андреева.

" Този път има предложение за властта да бъде формирана по доста по-здрав и доста по-ясен метод и доста по-дългосрочен.... Има написани механизми. Аз виждам шанса не толкоз като оцеляване на досегашната сглобка, а за изглаждане на нова мощна и политически ясна коалиция. " - разяснява тя.

По думите на Андреева носенето на политическа отговорност и разпределянето на министерствата е съотносимо с метода, по който ще бъдат определени регулаторните органи:

" Намирам извънреден политически баланс и смисъл на съвместен надзор сред двата съдружни колегата в това министърът да е от една политическа мощ, а шефът на отрасловата парламентарна комисия да е от друга.... Липсата на написани механизми за взимане на решения саботираше сглобката. " - уточни тя.

Коалицията е обвързвана с механизми за отчетност, няма го към този момент спокойствието на еднопартийното ръководство, акцентира Цветанка Андреева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР