Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в сила, съобщи председателят на

...
Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в сила, съобщи председателят на
Коментари Харесай

Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в сила

Споразумението ЕС-Турция за миграцията остава в действие, заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е след изключителната среща в Брюксел с турския президент Реджеп Ердоган. Домакин на срещата бе ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в.

Фон дер Лайен означи, че в идващите дни и седмици цялостният текст на съглашението ще бъде подложен на оценка. По нейните думи Европейски Съюз и Турция имат общо виждане за събитията до момента, само че се разминават в тяхното пояснение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руска медия: Европа има интерес на континента да не идват нови бежански талази

Тя заяви, че Европейски Съюз е изразил подготвеност да продължи работата си по съглашението, в случай че по този начин постъпи и Анкара. Днес очертахме областите от общ интерес, в които работата да продължи, би трябвало да потърсим път напред. Явно имаме разлики, обсъдихме ги намерено, съобщи Фон дер Лайен. Тя добави, че от поддръжка имат потребност и мигрантите, и Гърция, и Турция.

Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в добави, че на срещата двете страни се разискали разногласията си към изплащането на шестте милиарда евро, залегнали в съглашението като помощ за приютените от Турция сирийски бежанци. Той добави, че Европейски Съюз е внесъл обяснения кои суми дефинира за "изплатени " и кои за "обещани ".

Срещата е първа стъпка в вярната посока, към мощен политически разговор, съобщи Мишел. Той заяви, че се чака в идващите дни или седмици да има нова среща ЕС-Турция на високо ниво.

Гърция удължава оградата по границата си с Турция

Миналата седмица Европейска комисия посочи, че до момента от плануваните шест милиарда евро са изплатени 3.2 милиарда евро от общо контрактувано систематизиране на 4.7 милиарда евро. Изплащането на сумите се прави след инспекция на осъществените действия на място. Тези суми не са предопределени за турските управляващи, а за бягащите от бойното поле в Сирия, добави тогава представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР