Споразумение за сътрудничество за изграждане на югоизточен и югозападен обход

...
Споразумение за сътрудничество за изграждане на югоизточен и югозападен обход
Коментари Харесай

Кметът на Хасково иска споразумение с АПИ за околовръстни пъ...

Споразумение за съдействие за създаване на югоизточен и югозападен обход на Хасково да подписа общината с Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). Предложението до локалния парламент е импортирано от кмета Станислав Дечев за идното на 25 ноември съвещание.

Вече било разисквано сформирането на партньорство за кандидатстване за финансиране в границите на новата Програма „ Развитие на Регионите “ 2021 – 2027 година Това станало на работна среща сред локалната администрация и АПИ.  Хасково е една от 40-те градски общини, които ще бъдат подкрепени. Отделно построяването на обходните пътища е включено в Плана за интегрирано развиване на общината 2021 – 2027 година

„ Споразумението сред общината и АПИ ще уреди подготовката на капиталовия план във фаза „ абстрактен план “, който да послужи за кандидатстване за финансиране “, написа в докладната бележка.

Огромна част от трафика на товарни коли сега действително минава през града. Освен до усложнения за останалите водачи, това води и до замърсяване на въздуха. За да се затвори околовръстният пръстен на града, е належащо да се изнесе придвижването от пътя Хасково – Кърджали от сектора, съвпадащ с бул. „ Освобождение “ отвън града и да се свърже с югозападна дъга към шосето Хасково – Минерални бани, обосновава се Дечев.

В момента трафикът за Минерални бани прминава през булевардите „ Раковски “, „ Съединение “, „ България “, улиците „ Руен “, „ Банска “, бул. „ Никола Радев “ и улица „ Хасковска “ в квартал „ Болярово “. Целият трафик в посока Минерални бани и назад в трите посоки Кърджали, Свиленград и Димитровград също върви през центъра на Хасково.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР