Споразумение за сътрудничество между Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ и Технологичния

...
Споразумение за сътрудничество между Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ и Технологичния
Коментари Харесай

ПУ си сътрудничи с университет в Индия

Споразумение за съдействие сред Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ и Технологичния университет във Велор, Индия бе подписано преди дни в индийския град. Това оповестиха от най-голямото висше учебно заведение в Южна България.

Екипът на ПУ „ Паисий Хилендарски “, воден от проф. д.п.н. Дора Левтерова и в състав – доцент доктор Димитър Токмаков, доцент доктор Слави Любомиров и доцент доктор Хилда Терлемезян, се срещна с шефа на отдел интернационално съдействие – доктор Ваджаякумар и декана на факултета по осведомителни технологии и инженерство – проф. доктор Сумати.

Ректорът и притежател на университета – доктор Г. Висванатан, срещна екипа на ПУ „ Паисий Хилендарски “ с историята и структурата на университета, както и с визията за бъдещото му развиване.

Сключеното съглашение ще благоприятства академично съдействие сред двете институции и ще способства за развиването на научните проучвания и образованието в тях. Договорът разрешава продан на преподаватели и студенти за образование и научни изследвания; осъществяване на взаимни проучвателен проекти; създаване на стратегии за двойни дипломи и продан на информация и научни изявления.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР