Споразумение ще се подпише и редовно правителство ще има, защото

...
Споразумение ще се подпише и редовно правителство ще има, защото
Коментари Харесай

Димитър Ганев категоричен: Споразумение ще се подпише и редовно правителство ще има

Споразумение ще се подпише и постоянно държавно управление ще има, тъй като на нито една от тези четири партии не ѝ се върви на предварителни парламентарни избори, тъй като най-вероятно нейният резултат няма да бъде по-добър от този на 14 ноември.

Това съобщи в предаването "Лице в лице " по БТВ социологът Димитър Ганев. По думите му животът на този кабинет няма да бъде къс и ще свърши, едвам когато една от партиите види своя политически интерес в нови предварителни избори или нова управническа настройка. Ганев счита, че договарянията, които не престават да текат и сега, ще доведат до позитивен резултат. "Това е същински преговорен развой. В началото беше, с цел да задоволи публиката, че има нов метод, само че същинските договаряния постоянно са зад кулисите. Трябва да имем поради, че напрежението се подвигна през последните няколко дни. Това е обикновено, тъй като на финала остават най-трудните въпроси ", счита той.

Социологът твърди, че е допустимо да има "скърцане със зъби " в електората на "Демократична България ", тъй като партията ще бъде в коалиция с Българска социалистическа партия. "Подписването на съглашение единствено с "Продължаваме смяната " е заради същата причина - с цел да наподобява по-добре в очите на гласоподавателя, тъй като като питат на заседание Атанас Атанасов за какво са в коалиция с Българска социалистическа партия, той ще каже: "Ние сме в коалиция с "Продължаваме смяната ", изясни Ганев.

Димитър Ганев вижда най-голямото предизвикателство, пред което ще се изправи този кабинет, в задаващата се обществена рецесия, обвързвана с инфлацията и повишението на цените на комуналните услуги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР