Споразумение между консерваторите и Зелените в Австрия за формиране на

...
Споразумение между консерваторите и Зелените в Австрия за формиране на
Коментари Харесай

Забрана на хиджаба и превантивен арест - част от коалиционната програма в Австрия

Споразумение сред консерваторите и Зелените в Австрия за образуване на съдружно държавно управление включва възбрана за носене на хиджаб (забрадка) в учебно заведение до 14-годишна възраст и превантивно задържане на евентуално рискови имигранти, оповестяват локални медии, представени от " Ройтерс ".

Мерките са част от описваната от консервативния водач Себастиан Курц твърда позиция против незаконната имиграция и " политическия ислям ".

Курц и водачът на Зелените Вернер Коглер оповестиха в сряда, че са постигнали съглашение. Себастиан Курц още веднъж ще стане канцлер, а Зелените за първи път ще влязат във властта. Те оповестиха, че съглашението включва мощни ограничения по главните тематики на консерваторите и ще " екологизира данъчната система ".

Двете партии ще разгласяват елементи от договорката им в 16,00 часа локално време през днешния ден.

Според вестник Die Presse и телевизия ORF съглашението планува възбрана за носене на хиджаб в учебно заведение до 14-годишна възраст, като възрастта е увеличена от 10 година Също включва възобновление на противоречив проект за превантивно задържане на евентуално рискови лица, даже и в случай че не са направили закононарушение, което беше препоръчано от съдружното държавно управление на Курц с краннодесните след съдбовно нахлуване на емигрант, осъществено през февруари 2019 година

" Много тюркоазно и малко зелено ", излезе със заглавие таблоидът Kronen Zeitung, като има поради цветовете на двете партии. Вестникът отбелязва, че проектът за превантивно задържане е ориентиран против бежанците.

Ако бъде доказан, сходни ограничения мъчно ще бъдат преглътнати от доста поддръжници на Зелените. Коалиционната договорка към момента би трябвало да бъде утвърдена от Федералния съвет на Зелените в събота.

Малцина чакат Федералният съвет да блокира договорката. Имиграцията и сигурността евентуално ще бъдат източник на търкания в обединението.

Докато Курц и партията му се концентрират най-вече върху имиграцията, Зелените приканват за фискални промени, които да обиден артикули и услуги с огромен въглероден отпечатък.

Die Presse написа, че въглеродните излъчвания ще станат по-скъпи, само че няма да има въглероден налог. Таблоидът Oesterreich отбелязва, че това обаче ще стане гладко.

Таксите за полетите в Австрия, които са от 3,50 евро до 17,50 евро за пасажер, като ще зависи от дистанцията на полета, ще бъдат изменени, осведоми организация APA. Ще се усили тол таксата за най-замърсяващите коли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР