Спорът за това кучетата или котките са по-добрите домашни любимци

...
Спорът за това кучетата или котките са по-добрите домашни любимци
Коментари Харесай

Какво е котешка усмивка

Спорът за това кучетата или котките са " по-добрите " домашни любимци е безконечен. И евентуално идва от обстоятелството, че едни хора избират дружелюбността и общителността на кучето пред малко по-резервираното държание на котката.
 Котките, гласът на стопанина им и ново проучване, което демонстрира какъв брой се привързват
Защо да приказваме на котките " по бебешки "

Ново проучване дава насоки

Достатъчно е обаче да се усмихнем на котките, с цел да стартираме да имаме по-добри връзки с тях. Но не с човешка усмивка, при която се оголват зъбите ни, а с котешка - примижаваме с очи и мигаме постепенно.

Това са открили учени от Университета на Съсекс, които са изследвали по какъв начин реагират на сходно държание котките, без значение дали става дума за нашия домакински любим или за животно, което срещаме за първи път.
 Снимка 583475

Резултатът е явен - в случай че притворим очи и мигаме постепенно, котката ни разпознава като другарски настроени. " Като някой, който учи държанието на животните, а също по този начин има котка, считам, че е ужасно, че хората и котките разполагат с този метод на връзка ", споделя проф. Карън Маккомб.
 Снимка 436579

Пред Science Alert проф. Маккомб споделя още, че това държание евентуално е добре познато на хората, които от години гледат котки. Тя предлага да го изпробваме както със личната си, по този начин и с непознати котки, с цел да се уверим, че всички ще ни " отговорят " по същия метод - с мижаща котешка усмивка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР