Спорът с катаджиите е традиция за българските шофьори. Кой обаче

...
Спорът с катаджиите е традиция за българските шофьори. Кой обаче
Коментари Харесай

От КАТ разкриха голяма мистерия за мъжете и жените зад волана

Спорът с катаджиите е традиция за българските водачи. Кой обаче спори повече - мъжете или дамите зад кормилото и дали дамите катаджии са по–оправни?

Много момчета си мечтаят да са служители на реда. Оказва се, че има и девойки, които желаят същото. Една от тях е мл. контрольор Йоана Йорданова, осведоми Нова тв.

„ Исках да спирам всички, които нарушават законите за придвижване по пътищата и да оказвам помощ на хората, когато са участници в ПТП, пострдали, на пешеходците като участници в придвижването. Да бъда измежду хората – работата е динамична, забавна, всеки ден е различна”, показа младата катаджийка.

Назоваха нещата, които най-вече нервират водачите

Тя се мести от Лясковец в Шумен, с цел да сбъдне фантазията си – да бъде катаджия. А както стана ясно - тя не се тормози да стопира и да глобява. „ Мъжете вършат повече нарушавания. Жените са по-старателни,стриктни и изпълняват”, добави мл. контрольор Йоана Йорданова.

Оказва, че мъжете са и по-лесни за работа. „ Повече мъжете ги възприемат като по-репресивен орган. Докато към дамите подхождат малко по-снизходително и от време на време по-остро като си мислят, че ще се изплашен и надделеят над самия чиновник. Обаче се получава грешка”, разяснява мл. контрольор Йордан Жеков.

Основните неточности на водачите при положение, че ги спрат катаджии

„ Започват да вършат някакви оправдания, само че когато видят, че не отстъпваме обратно, се съгласяват, помиряват се, а и аз постоянно работя с сътрудник мъж. Така че нямаме проблем – допълваме се”, споделя още мл. контрольор Йоана Йорданова.

Жените зад кормилото обаче имат повече какво да кажат при инспекция. А когато и проверяващият е жена, става забавно.

Негативното отношение към катаджиите най-често е поради налаганите санкции. Инспектор Йорданова обаче счита, че служителите на реда не са неприятни хора, а просто методът да има ред на пътя е подобен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР