Спор за родителски права е вероятната причина33-годишна жена и 54-годишната

...
Спор за родителски права е вероятната причина33-годишна жена и 54-годишната
Коментари Харесай

Обвиниха съпругата и тъщата за убийството на мъжа край „Драгалевци“. Жертвата е била удушена

Спор за наставнически права е евентуалната причина

33-годишна жена и 54-годишната ѝ майка са привлечени като обвинени в съзнателно ликвидиране на 44-годишен мъж – брачен партньор на младата жена (престъпление по член 115, вр. член 20, алинея 2 НК), оповестиха от Софийска градска прокуратура. Разследването е формирано в изискванията на необходимост на 19.01.2024 година след сигнал на бащата на убития.

Провежда се от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) под управлението и надзора на СГП. След извършените първични дейности по следствие и оперативно-издирвателни мероприятия наблюдаващият прокурор е счел, че са събрани задоволително доказателства за привличане на обвинен по смисъла на член 219, алинея 1 Наказателно-процесуален кодекс.

Обвинението против двете дами е за това, че на 18.01.2024 година към 21:20 ч. в гр. София на ул. „ Елемаг “ в лек автомобил в съучастничество като причинители съзнателно са умъртвили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място, като от задната седалка на автомобила 54-годишната жена е стискала шията му, до момента в който 33-годишната жена го е притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила е затваряла шофьорската врата.

Според предварителното умозаключение на съдебномедицински специалист гибелта на убития е настъпила в резултат на удушаване.  

Автомобилът с натрупа на убития е открит леко опожарен в гориста околност в региона на Витоша по пътя за хижа „ Алеко “.

Двете обвинени са арестувани за период до 72 часа с прокурорско разпореждане.

Днес, 22.01.2024 година наблюдаващият прокурор внесе в Софийски градски съд искане за вземе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на двете обвинени.

Предстои изговаряне на съда по направеното искане. По информация на Българска национална телевизия в основата на убийството е спор за наставнически права е евентуалната причина за нещастието.

Съпругата на жертвата твърдяла, че единствено едно от двете им деца е от него, а той - че е татко и на двете.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР