Спор за ремонт на бул. Патриарх Евтимий е прераснал във

...
Спор за ремонт на бул. Патриарх Евтимий е прераснал във
Коментари Харесай

Съветник от Спаси София е нападнат заради спор за ремонт на Патриарх Евтимий

Спор за ремонт на бул. " Патриарх Евтимий " е прераснал във физическо нахлуване против общинския консултант от " Спаси София " Стефан Спасов.

От организацията, част от обединението ПП-ДБ в Столична община, Спасов е бил атакуван от Иво Дошев - локален деятел, който твърди, че се готви " нелегално " основаване на велоалея и буслента на един от най-натоварените централни булеварди.

От Столична община отхвърлят това да е правилно, като настояват, че ограничаването се вкарва единствено за ремонт на развалена пътна настилка.

До момента няма пояснение от Дошев за това по какъв начин се е стигнало до конфликта му със Спасов. Според Борис Бонев има подаден сигнал до Министерство на вътрешните работи и са снети свидетелски показания.

Има ли план за велоалея или не?

Идея за стартиране на велоалея по " Патриарх Евтимий " има от 2020 година по самодейност на " Спаси София ", само че още тогава беше блокирана поради противоречие на локалните поданици - техен " представител " пред медиите тогава още веднъж е Дошев.

Няма индикации този план да е подновяван, макар че зам.-кмет по превоза на София към този момент е кадър на организацията на Бонев - Илиян Павлов.

В понеделник от Столична община оповестиха график за краткотрайна възбрана за паркиране на няколко прави на булеварда, само че без да дават повече детайлности за какво се постанова ремонтът и какво ще включва строителният проект. Тази липса на бистрота дава мотив освен на локалните поданици, само че и на ГЕРБ да се задействат за митинг.

Иво Дошев изпреварващо упреква администрацията в опит за заобикаляне на решение на СОС. Заедно с неуспелия претендент за кмет на ГЕРБ на регион " Средец " Венцислав Банчев излиза да спори със чиновниците от Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ", поставящи първите ограждения на пътното платно.

Двамата настояват, че те са им посочили заповед за краткотрайна организация на придвижването, в чието заглавие се загатва " създаване на велоалея " на булеварда.

В понеделник вечер Дошев, Банчев и група жители блокират придвижването при ул. " Фритьоф Нансен " на митинг, на който беседват с районния кмет Трайчо Трайков.

И пред тях Трайков оповестява, че заповедта на кмета Васил Терзиев е единствено за ремонт на настилката, само че не за смяна на организацията на придвижването - той показва, че преди този момент е приказвал и с Терзиев, и със заместника му по превоза, и с други общински съветници.

На 16 април обаче абсурдът продължава. В директно включване за утринния блок на Българска национална телевизия Дошев, Банчев и някогашна кандидатка за общински консултант на ГЕРБ Емануела Стоманякова вземат участие дружно като представители на локалните поданици и се афишират срещу ремонта, като настояват, че се прави опит за ограничение на паркоместата на " Патриарх Евтимий " поради разкритикуван план за велоалея.

Малко по-късно очевидно се е стигнало до физическото сдърпване.

Според " Спаси София ", във вторник техният общински консултант Стефан Спасов е отишъл да ревизира ремонтните действия на " Патриарх Евтимий ". Тогава той е бил атакуван от Дошев, който " преди този момент е откраднал ключа на строителна машина ".

Кой е Иво Дошев?

Известен е най-много с " Обществен надзор " - канал в YouTube и други обществени мрежи за " цивилен мониторинг над комплицираните политически събития и лицата, които стоят зад тях ".

През 2018 година предаването " Вяра и общество " на Горан Благоев показва Иво Дошев като жител " профилактиран от Министерство на вътрешните работи поради изявления във Фейсбук срещу съветския патриарх Кирил ". Тогава той бил посетен от полицейски чиновници, които го " помолили да подпише декларация, че няма да навреди на живота и здравето " на патриарха на Русия.

Активността му е била най-силна по време на митингите против кабинета на Бойко Борисов през 2020 година, като има поредност негови клипове, в които пробва да беседва с депутати от ГЕРБ или с участници в демонстрациите като Мая Манолова, Отровното трио и други В друга по-късна серия Дошев се стопира при деятели на партии, събиращи подписки за присъединяване в изборите, и ги разпитва по какъв начин ще го убедят да гласоподава за техните водачи.

Един от последните му клипове е по време на акцията за локални избори, в който той беседва с Васил Терзиев на " импровизиран диалог " и го разпитва за връзките на родителите му с Държавна сигурност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР