Спор за парите, които Столична община ще плати за осветлението

...
Спор за парите, които Столична община ще плати за осветлението
Коментари Харесай

Бонев срещу Едрева за парите от СОС за осветление и тоалетни |

Спор за парите, които Столична община ще заплати за осветлението на София и за тоалетните до НДК и в градинката " Кристал ", се оформя сред съветникът Борис Бонев и представителите на ГЕРБ в СОС. 

Според Бонев Следствен отдел към окръжна прокуратура е платила близо 300 000 лева за социална тоалетна. Той сподели част от публичната поръчка затоалетната в градинката „ Кристал “, в която по думите му попада сумата от 203 хиляди „ По-лошото е, че, без значение какъв брой сме платили, тоалетната не работи. Платили сме  десетки хиляди за едни тоалетни в София и те не работят “, разяснява Бонев. 

Той упорства също, че София ще заплати с 50 млн. лева повече за осветлението на града за четири години по отношение на предходния 4-годишен интервал и то при занижени изисквания към тези, които поддържат осветлението.
Обществената поръчка е за 88 млн. лева с Данък добавена стойност, за предходния интервал сме плащали 38,4 млн. лева И в двата случая става дума за 4-годишен интервал “, твърди общинският съветник.

Председателят на групата на ГЕРБ в СОС отговори на Бонев във фейсбук:

И различен път се е налагало да се коментира на Борис Бонев, че подмята погрешни заключения, основани на неверни изчисления. Дали става дума за километрите пробег в градския превоз, вложенията в поддръжка и създаване на ново осветяване в града и даже броя и цената на публичните тоалетни в парка на НДК. Прийомът за основаване на „ различни обстоятелства “ се оказва политически сполучлив в кратковременен проект, само че последствията от него могат да са пагубни. 

На всеки може да се случи да се обърка, да не разбере до дъно документите, които чете. Но когато грешката ти се покаже с документи и съответни числа, а ти продължаваш да настояваш, че си прав, това слага под подозрение дали единствено си сбъркал или се опитваш безсрамно да манипулираш.

А обстоятелствата са: Столичната община разгласи социална поръчка за поддръжка, възобновяване и създаване на ново улично осветяване в града със период две години на стойност 36.8 млн лв.. Като условия сме заложили обезпечаване на най-малко 90% осветяемост през първата година и най-малко 97% през втората. В контракта ще бъдат заложени и съществени наказания при несъблюдение на тези параметри. В случай на добре свършена работа се планува опция за удължение на контракта с още две години при същите ценови условия. 

Информация за поръчката може да види всеки, а при предпочитание, даже да вярно заложеното в нея. 

Обществените тоалетни при НДК, дружно с цялостното създаване на инфраструктурата за тяхната експлоатация- канализация, тръбопровод и електрическа мрежа костват по 104 хиляди лв..

Тоалетните са две - при бул. „ Партиарх Евтимий “ и зад НДК при бул. „ България “. „ Алтернативните обстоятелства “ на Борис стигнаха даже до там да отхвърля съществуването на втората. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР