Спор(т)ният министър Красен Кралев се хвърлил в атака срещу президента

...
Спор(т)ният министър Красен Кралев се хвърлил в атака срещу президента
Коментари Харесай

Целуващият се с Боби, се изрепчил на президента Радев, че казал очевидното

Спор(т)ният министър Красен Кралев се хвърлил в офанзива против президента Румен Радев по тематиката за футбола. Държавният глава бил незапознат по „ жизненоважни тематики от публичния живот “. По-рано през днешния ден Радев разяснява скандалния и неприличен мач на националния ни тим по футбол с англичаните.
Скандалът включва освен безобразната игра на нашите, само че и някои прояви на расизъм от агитка в черно, която демонстрираше нацисткия привет. И Радев съобщи във връзка случилото се, че „ българския футбол е огледало на положението на страната “. Е, и? Тази констатация към този момент бе направена от хиляди българи в мрежата, от анализатори, известни футболисти, спортни специалисти и публицисти. И какво друго да е, като сравнението се постанова единствено.

Радев може да бъде подложен на критика за други неща, само че тъкмо за изказаното мнение за злополуката " България-Англия " е несъответстващо.

Затова нахвърлянето на министъра върху президента наподобява като поръчано. Освен това той е част от държавното управление и част от статуквото. На него не му харесва да се споделят нещата такива, каквито са. А може би мъчно схваща? Или самичък взе участие в подмолните схеми? Все разумни догадки.

Да, блъсналият дъното роден футбол, е огледало на страната! Корупцията в БФС е огледало на страната и политиката й в региона на спорта и физическото образование. И виновни за това са съответните институции, включително и министъра.

Кралев, който преди време бе ангажиран да се прави на художник, какъвто не е, евентуално е пропуснал да види какво се случва във футболния съюз. Пропуснал е да чуе също какво приказват от доста време професорите във футбола Христо Стоичков, Любослав Пенев и Наско Сираков. А те предупреждаваха, че футболът под управлението на този БФС, отпред с Боби Михайлов, е цялостна покруса. Рисувачът на цветенца обаче е бил със запушени уши в ателието в Драгалевци, ангажиран да засенчва Ван Гог и Щъркелов… Така и не се откри някой да му изясни, че наивизъм е едно, а елементаризъм – напълно друго. Но Вежди ли да му каже...

Втори мандат е министър, само че не е даже схванал, че част от футболните агитки – крайните ултраси като тези от София запад, - се употребяват от избран кръг за политически и подмолни цели. Вчера ли видя за първи път да размахват свастики, да крещят обиди и да демонстрират експанзия? Два мандата се целуваше с Боби Михайлов и беше кьорав за изцепките му, само че от през вчерашния ден се прави на непоколебим и обективен. Но и дума не обелва за „ сивите кардинали “ във федерацията.

Но по какъв начин да види индивидът, като би трябвало да се бори със зъби и лакти, да се окаже по-близо до премиера Борисов, да го огледа правдиво в очите като влюбена мома и да му каже няколко елейни слова. А фотосите - ах, фотосите - какъв брой значими са!

ГЕРБ ръководи 10 години, само че чак на мача с англичаните прогледна за трагичното положение на този спорт и дебилските изцепки на част от агитката. Борисов сподели, че са налети милиони, а нищо положително не се е получило. И е прав за милионите, само че за какво резултатът е срамен? Къде е бил спортният миистър да му каже какво се случва в централата, клубовете и националния? Но пък и по какъв начин да каже, като и той несъмнено козирува на " сивите кардинали " във футбола.

Не пазя президента, тъй като нападките са толкоз ялови, че наскърбяват най-много създателя. Радев е споделил нещо, което всички виждат и приказват от години. Странно, щадящо казано е, че Кралев не е схванал защо иде тирада или угодно е мълчал.

А става дума за нещо доста просто: бистрота и надзор. Правила и закони има, само че те не се съблюдават, а футболното задкулисие е недосегаемо. Прокуратура и ГДБОП чак в този момент се сетили да ровят за уредени мачове, корупция, разхищаване на средства, „ черно “ тото, уредено съдийство и прочие Смешно. Жалко. И дано не пробутват Боби Михайлов като единствен провинен за хаоса във футбола. Той е подобен по решение на едни хора. По решение на същите хора може би и Кралев е министър.

Затова е гротескно министърът да се прави на лъв против президента. Пък и когато си с мише сърчице, това е непосилно… Ако не беше толкоз зависим на нарцисизма си, Кралев щеше да си е дал сметка, че лаенето на Цветан Цветанов против президента не му донесе нищо положително. И не, тъй като Радев нещо е направил в тази посока, а тъй като Борисов знае съвършено по какъв начин да употребява уредите за повдигане на шум…

Дали пък не е правилен слухът, че Кралев се гласи да заеме мястото на Михайлов в БФС и към този момент е почнал акция?

Ако това се случи, може един ден Боби да ни стори като талант.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР