Спор около назначаването на новия директор на Агенцията по вписванията

...
Спор около назначаването на новия директор на Агенцията по вписванията
Коментари Харесай

Сидеров и Симеонов се скараха за последните назначения

Спор към назначението на новия шеф на Агенцията по вписванията - ръководителят на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов се оплака, че кандидатурата на Габриела Козарева не била съгласувана в съдружния съвет на ръководещата коалиция, а била номинация на „ Атака”.

„ Имаме едно съдружно съглашение, според което всички кадрови назначения би трябвало да бъдат утвърдени от всички партии в обединението. И защото това се нарушава, за жалост не за първи път, няма по какъв начин да запазим безмълвие. Тази кандидатура няма нищо общо с НФСБ и не е в съгласие с нас”, съобщи Валери Симеонов.

„ Аз имам съдружно съглашение с сътрудниците от Патриотичния фронт, а не с всяка партия по настрана. Едната кандидатура пристигна по линия на господин Сидеров за Агенцията по вписванията, а другата за Кирил Войнов – от страна на господин Симеонов. Считам, че и двамата са положителни специалисти”, сподели от своя страна министър председателят Бойко Борисов.

Кирил Войнов бе назначен за началник на Държавната организация за метеорологичен и механически контрол.

В отговор Сидеров съобщи, че той е предложил Козарева за поста, само че тя била потвърден експерт, а не партиен деятел.

Назначиха нов началник на Агенцията по вписванията

„ Подкрепям нейната кандидатура. Козарева е потвърден експерт, не е партиен деятел на никоя партия. Държавната администрация има остра потребност от такива фрагменти. По мое предложение, в съгласие с премиера Бойко Борисов, бе назначена, по този начин както по предложение на Валери Симеонов беше назначен ген. Кирил Войнов за краткотрайно изпълняващ функционалностите на ръководител на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН)”, съобщи Сидеров.

„ В случая „ Козарева” няма никакви учредения за обструкции, в случай че някой политик, общественик или член на държавното управление се опасява, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни за негово присъединяване във компании и спор на ползи. Но това е негов проблем и не е мотив за съдружни интриги”, сподели още Волен Сидеров.

Преди време двамата влязоха в спор и за инспекциите на Симеонов по Черноморието - Сидеров даже попита Борисов разрешил ли му е да рекетира бизнеса.

Сидеров попита Борисов оторизирал ли е Симеонов да рекетира

Сидеров за Симеонов: Не съм го пратил във властта да убива бизнеса

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР