Спор избухна в студиото на bTV в края на централната

...
Спор избухна в студиото на bTV в края на централната
Коментари Харесай

Остър спор между икономист и синдикалист закри емисията новини на БТВ

Спор избухна в студиото на bTV в края на централната емисия вести. В него се сблъскаха икономистът Евгений Кънев и вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов, а мотивът беше съглашението сред енергетиците и миньорите и страната, реализирано през днешния ден.

Кънев съобщи, че е обезпокоен от настояването на протестиращите да се отсрочи либерализацията на цените на тока за семействата. Той изясни, че по този начин се задължават хората да купуват силата на цена, в която се включва най-скъпата сила, която е от ТЕЦ-овете. Според него това е в несъгласие с европейското законодателство, което е и вътрешно за България и може да провокира правни исблъсъци с Европейски Съюз.

Той видя паралел с митинга на зърнопроизводителите, които, по негови думи, са желали да затворят пазара, с цел да се изкупи продукцията им.



Това искане отпадна от договарянията, отвърна остро вицепрезидентът на КНСБ. Атанасов обаче съобщи, че либерализацията ще вдигне тройно цената на тока за семействата, без страната да е основала механизми против това. Той съобщи също, че се надява блокадите на пътищата да бъдат вдигнати след утрешното гласоподаване на решение по съглашението от Народното събрание, само че не подсигурява, че това ще стане.

Кънев разяснява, че на този принцип всеки може да изиска работното му място от страната. Хората нямат и един месец гаранция, че ще са на работа, съобщи засегнат икономистът. Кънев добави, че миньорите и енергетиците ангажират бюджета на страната, на което вицепрезидентът на КНСБ възрази остро и двама влязоха в вербален конфликт, като на фона на кавгата им водещите оповестиха края на емисията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР