Спонтанно жителите на село Николово снощи излязоха на протест заради

...
Спонтанно жителите на село Николово снощи излязоха на протест заради
Коментари Харесай

Жителите на село Николово се вдигнаха на спонтанен протест

Спонтанно жителите на село Николово нощес излязоха на митинг поради преминаващия трафик от тирове

Главният път, който минава през обитаемото място, бе блокиран от 18:30 до 21 часа. По време на митинга са спирани само тировете, а леките коли, рейсове и лекотоварни транспортни средства са били пропускани. Хората се оплакват, че къщите им към този момент са нацепени от вибрациите на тежките камиони, има и заплаха от пътни произшествия, предава.

Въпросът е поставян неведнъж и на вниманието на кмета на Община Русе, като е бил стихотворец ангажимент да се прегледа обстановката на комисия по сигурност за придвижването и вероятно да се сложат забранителни знаци за прекосяване на камиони над 10 тона. По време на митинга са спирани само тировете, а леките коли, рейсове и лекотоварни транспортни средства са били пропускани.

Другият проблем, против който жителите на Николово недоволстват, е обвързван с румънските водачи. Те са въвели практиката при скупчване на огромни опашки за Дунав мост да употребяват този път като различен маршрут. Те махат регистрационните си номера, с цел да не бъдат засечени от тол системата и да им бъдат наложени наказания на границата за неспазване на маршрута. Едва когато стигнат до Мартен, ги поставят, употребяват да минат през обръщалото на зона „ Тегра “, където няма чакащи камиони, и се пререждат на опашката.

„ Ако стане случай на пътя, а камионът е без номер, от кого ще се търси отговорност “, споделят хората и кметът Златан Ванев.

Ако довечера още веднъж има огромни скупчвания на камиони и трафикът се пренасочи през Николово, жителите на селото още веднъж ще излязат на митинг. Кметът на Николово Златан Ванев също поддържа хората си, а какво споделя още по тематиката – вижте във видеото.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР