Спомняте ли си Армагедон? Да, филмът на Майкъл Бей от

...
Спомняте ли си Армагедон? Да, филмът на Майкъл Бей от
Коментари Харесай

Китайски учени планират да взривяват астероиди с ракети

Спомняте ли си Армагедон? Да, филмът на Майкъл Бей от 1998 година, когато екип за дълбокобойни сондажи е нает от НАСА, с цел да сложи нуклеарно оръжие на, заплашващ със конфликт Земята, и по този метод да избави планетата. Е, наподобява, че тази концепция не е изцяло отвън сферата на действителността, въпреки и с разнообразни приложения, написа БГНЕС.

Китайски откриватели желаят да изпратят повече от 20 от най-големите си ракети, с цел да отхвърлен голям метеорит - техника, която в последна сметка може да бъде от решаващо значение, в случай че астероид-убиец в миналото заплаши със конфликт Земята.
 НАСА: Към Земята лети метеорит с размерите на Хеопсовата пирамида НАСА: Към Земята лети метеорит с размерите на Хеопсовата пирамида
Астероидът 2015 KJ19, чиито размери надвишават височината на Хеопсовата пирамида, се доближава към Земята. Скоростта на обекта е 23 ки...

Идеята е освен това от научна фантастика. Някъде сред края на 2021 година и началото на 2022 година Съединените щати ще изстрелят роботизиран галактически транспортен съд, с цел да се опитат да прихванат два метеорита релативно покрай Земята. Когато доближи дестинацията си една година по-късно, галактическият транспортен съд на НАСА ще се стовари върху по-малкото от двете скалисти тела, с цел да види какъв брой се трансформира траекторията на метеорита. Това ще бъде първият опит на човечеството да промени хода на небесно тяло.

В Националния център за галактически науки в Китай откривателите откриха при симулации, че 23 ракети Long Long 5 March, удрящи по едно и също време огромен метеорит, могат да го отклонят от първичната му траектория на разстояние 1,4 пъти по-голямо от земния радиус. Техните калкулации се основават на метеорит, който обикаля към слънцето, наименуван 101955 Бену, който е толкоз необятен, колкото е висока „ Емпайър Стейт Билдинг “. Той принадлежи към клас небесни обекти с капацитет да аргументи районни или континентални вреди. Астероидите, разпростряли се на повече от 1 километър, биха донесли световни последствия. Научният център цитира неотдавна оповестено изследване в „ Икар “, списание за планетарна просвета.

Ракетите LM-5 са основни за краткосрочните галактически упоритости на Китай - от снабдяване на модули на галактическите станции до изстрелване на сонди до Луната и Марс. Китай сполучливо изстреля шест ракети LM-5 от 2016 година насам, като последната провокира някои опасения за сигурността, защото остатъците ѝ още веднъж се появиха в атмосферата през май.

Настоящите оценки демонстрират, че има почти 1% късмет метеорит с широчина 100 метра да удари Земята през идващите 100 години, сподели професор Гарет Колинс от Имперския лицей в Лондон. " Сблъсък с нещо с размера на Бену е към 10 пъти по-малко евентуален ", сподели Колинс.
 Харвардски професор: Извънземни ни шпионират със мистериозен метеорит Харвардски професор: Извънземни ни шпионират със мистериозен метеорит
„ Умуамуа, загадъчният метеорит, който минава през нашата Слънчева система, е доста евентуално да е галактически транспортен съд, който отвън...

Промяната на пътя на метеорита съставлява по-малък риск от взривяването на скалата с нуклеарни експлозиви, които могат да основат по-малки фрагменти, без да трансформират курса ѝ, споделят учените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР