Спомням си, беше доста мразовит ден в началото на декември

...
Спомням си, беше доста мразовит ден в началото на декември
Коментари Харесай

Преди не беше така! Какво или кой се промени?

Спомням си, беше много студен ден при започване на декември 2006 година. Чакахме пред постройката на един от най-богатите българи и тогава, и в този момент - Васил Божков. Върволица от футболисти, треньори и чиновници един по един късаха договорите си с управлението на ЦСКА и подписваха, че нищо не им дължи, чакаше се договорка по продажбата на клуба в ръцете на индиеца Митал. Тогава решенията в ЦСКА взимаха малко хора. Лазар Василев движеше финансите, а Стефан Орманджиев, Бог да го елементарни, отговаряше за футболната материя. Толкоз... Нямаше доста шефове, чиновници, съветници, анализатори, помощници.

Сега най-богатият българин взима решенията в Левски. Обаче нещо се промени. От оня декемврийски ден, в който негова служителка изнесе поднос с чай на публицисти и кореспонденти поради студа, до през днешния ден, изминаха съвсем 13 години. Време, в което настъпиха промени. Сигурен съм, че и в този момент малко хора (ако изобщо има такива) могат да кажат на притежателя на Левски какво да прави и какви решения да взима. Защото той от дълго време е потвърдил, че може да ръководи. Но... Надолу по веригата сега на " Герена " всичко е... жалост да ти стане.
 Снимка 412375
Източник:

В последните няколко месеца много експерти обръщат внимание най-вече върху спортно-техническата част, Петър Хубчев, селекцията, новите и старите футболисти, прехвърлянията и така нататък Какво обаче е структурното състояние в клуба? Отдавна мисля, че мястото на Ивайло Петков не е в Левски! На първата си конференция след дълго безмълвие той беше бледен и трепереше като възпитаник на чина преди контролно.

Левски не е Дунав, почетения към някогашния футболист Ивайло Петков, само че за Левски би трябвало " синя " душа и сърце. Остава усещане, че в Левски повече бягат, а не желаят свои хора в ръководството. Не знам за какво, само че това не е методът. Не е гаранция, че някогашен футболист на тима, е абониран за треньор, шеф или скаут, само че няма по какъв начин да убедиш някого, че и противното е тъкмо решение. Да съпоставяме Боримиров, Йовов или Гонзо с Ивайло Петков?! Всички те може да не са гениални шефове, само че най-малко знаеха какво е Левски, а клубът като че ли е надалеч от тях. Гонзо може и да се учеше за началник на " Герена ", само че белким Ивайло Петков идва в качеството си на професор с одеве изкаран стаж при Сър Алекс?!
 Снимка 436522
Източник:

Не разтварям дума за Наско Сираков... Само ще кажа, че мястото на Наско е в Левски без значение какво е правил като футболист или началник преди. Защото Орманджиев преди време беше същински началник, който знаеше две и двеста. Ако щеш, можеше да се обади на съдията, на делегата, знаеше тънкостите във футбола. А който счита, че не се вършат такива неща, грубо се заблуждава.

Днес, сега, не съм уверен, че Ивайло Петков може да направи същото в Левски. Ама Сираков може. Защото Сираков е фигура! Днес в Левски обстановката е следната - стажант състезателен шеф, който е в небрано лозе, треньор, на който целият свят му е постоянно крив (естествено, че и ориста му обърна тил поради контузени футболисти) и още един началник, който прави нещо, само че не всичко зависи от него. Няма спор, че клубът е в тежко финансово положение или най-малко такова бе, когато пристигна новата власт. Няма спор, че се вършат и хубави неща изключително към терени, общижития и така нататък Но нали се сещате, че почитателите няма да са изключително трогнати от новата багра и тапети в стаята на общижитието, а желаят победи!
 Снимка 437767
Източник:

Тук стигаме до въпроса - какво или кой се промени, с цел да царува властова неизясненост на " Герена "? Дали притежателят има подобен възторг, с какъвто бе зареден преди години? Подвежда ли го някого? Ясно е, че би трябвало време, само че това, което се случва в Левски, е притеснително. Дори самият факт, че почитателите не престават да се разделят на две и сядат от двете страни на бранша, не е съществено.

Такива неща преди време нямаше! Тогава обаче един човек взимаше решенията и е реалност, че положителни или неприятни, тези решения донесоха две от петте трофеи на ЦСКА през 21 век. Така Васил Божков остава най-успешният президент на клуба след комунизма. Но е реалност, че имаше малко, само че качествени управленци на " Армията ", които си разбираха от работата. За Левски сега не мога да кажа същото...
 Стефан Софиянски: Идването на Васил Божков в Левски ще се трансформира в добра вест тогава, когато дойдат и резултатите
Софиянски пред ТОПСПОРТ: Идването на Божков в Левски ще се трансформира в добра вест тогава, когато дойдат и резултатите

" Надявам се Левски да запише положителни резултати в Европа, за какво не да се класира и в групите? "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР