Спомените за снимката, довела до две оставки по време на

...
Спомените за снимката, довела до две оставки по време на
Коментари Харесай

Случайно ли? „Героите“ от снимката на яхтата се втурнаха да защитават предложения за премиер Николай Василев

Спомените за фотографията, довела до две оставки по време на ръководството на Национална движение „Симеон Втори", като че ли са избледнели. Но тогава цялата страна бе разтресена от разкритието, че министри на Симеон Сакскобургготски са се уединили на яхта със посочения от Министерство на вътрешните работи за контрабандист № 1, към този момент мъртвец Иван Тодоров-Доктора и Петър Петър-Пепи Амигоса – получил петгодишна присъда за пране на пари. Припомняме ви, че през 2012 година Върховен касационен съд го призна за отговорен за това, че е легализирал повече от 99 млн. лв. нелегално добити пари.

Историята помни:

През 2003 година бе взривена колата на Иван Тодоров на бул. „ Цариградско шосе “. В багажника на автомобила чиновници на НСБОП откриват странна фотография. На нея се вижда по какъв начин оперативно забавни лица като Доктора и Амигоса, заедно с финансовият министър Милен Велчев, министърът на превоза Пламен Петров и депутатът от Национална движение „Симеон Втори" Мирослав Севлиевски играят карти и другарски отдъхват дружно на плавателния съд. Седмици наред тази фотография се оказва най-коментираната във всички медии. Заради бурните реакции от страна на засегнатите, тогавашният основния секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов подава оставка на 25 април. През август това прави и финансовият министър Милен Велчев. Той упреква Министерство на вътрешните работи, че не е разкрило виновниците за експлоадирането на абсурда. Твърди също по този начин, че не е знаел кой е Доктора при срещата му с него. Царят, обаче не приема нито една от двете оставки.В НСБОП е образуван екип, който при цялостна секретност да събира информация за незаконната активност на Иван Тодоров и обкръжението му.

Резултат:

По-късно Доктора и Амигоса се скараха и прекратиха връзките си. След излизането на решението на Върховен касационен съд Петър Петров се укри. Три години след атентата на „ Цариградско “ – през 2006 година Доктора беше показно погубен с 10 патрона на бул. „ Черни връх “, на метри от постройката на НСБОП. Извършителите не са открити. Хората на Царя залязоха дружно с партията като политици. Днес, след предлагането Николай Василев да седне в креслото на министър-председател, те заедно „ възкръснаха “ в публичното пространство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР