Спокойно може да преведете Особуко като - искам още една

...
Спокойно може да преведете Особуко като - искам още една
Коментари Харесай

Свинско Особуко с пресни картофки

Спокойно може да преведете Особуко като - желая още една порция от това необикновено ястие

Необходими Продукти

● свинско особуко - 3 - 4 бр. (180 г всяко)
● картофи - 600 г пресни, дребни
● лук - 1 глава
● моркови - 1 бр.
● чушки - 1 бр.
● домати - 2 бр.
● портокали - 1 бр. (сока и кората)
● кафява захар - 1 с.л.
● алено вино - 200 мл
● бяло вино - 200 мл
● телешки бульон - към 500 мл
● зехтин - 90 - 100 мл (или олио)
● дафинов лист - 1 бр.
● индийско орехче - на усет
● черен пипер - на усет
● сол - на усет
● магданоз - свеж за поръсване (по желание)
● брашно - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Парчетата месо с кост натъркайте щедро с черен пипер, индийско орехче, кафява захар и малко сол. Поставете ги в купа дружно с дафиновия лист и настърганата портокалова кора и залейте със двата типа вино и портокаловия сок. Оставете да престоят по този начин от 30 минути до 1 час.

През това време си подгответе зеленчуците - лук, морков и чушка се смилат на кашичка, а доматите се обелват и настъргват. Ако желаете, може и да си ги нарежете на късчета и след готовността на ястието, да ги пасирате.

Зехтинът сгорещете на сдържан до мощен огън и запържете зеленчуците за 4 минути със малко сол. Сложете и доматите и след две минути - престоялите към този момент части Особуко. Запържете за малко от всяка страна и налейте маринатата. Изчакайте алкохолът да се поизпари за 2-3 минути и налейте и бульона.

Намалете огънят и варете на малко над минималната степен към 1 час и 30 минути под похлупак. Наглеждайте си го понякога, като сипвате още бульон или водичка, ако извира. Може да си добавите още от подправките - черен пипер и индийско орехче.

Пресните картофки измийте добре и в случай че желаете, обелете. Пуснете във врящата манджа, прибавете още две-три щипки сол и размито в малко студена вода брашно. Варете още към 20 минути или до цялостното омекване и чупливост на картофките и месото.

Поднесете това вкусно и ароматно ядене топло, поръсено с свеж магданоз по избор.

Свинското Особуко по нищо не отстъпва на телешкото, което е типично за италианската кухня. Много е значимо за изработката на това ядене месото да ври на в действителност муден огън, с цел да стане нежно, по тази причина се желае самообладание.

Също по този начин не правете компромис да сложите какво да е вино в ястието, а ползвайте ароматно, компактно и качествено такова, с цел да получите съвършен резултат.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР