Спохожда ви велика идея, но колегите ви посрещат с мълчание. Няма

...
Спохожда ви велика идея, но колегите ви посрещат с мълчание.
Няма
Коментари Харесай

Вашите колеги не обичат креативната мисъл

Спохожда ви велика концепция, само че сътрудниците ви посрещат с безмълвие.

Няма по какъв начин. Изследванията демонстрират, че творчеството, която кардинално се възприема за фактор на позитивната смяна, действително тормози хората.

Изводите са направени въз основа на два опита, извършени от Университета на Пенсилвания от 2010 година В тях са взели участие над 200 души.

Изследователите доближават до заключението, че хората отхвърлят изобретателните хрумвания за сметка на такива, които са на практика изпитани и тествани. Освен това обективните доказателства в интерес на обосноваността на една изобретателна концепция не стимулира хората да я одобряват. Често обаче тази преднамереност е добре прикрита и даже недоловима.

Участниците в изследването реагирали отрицателно на концепцията за маратонки, оборудвани с нанотехнология, която усъвършенства охлаждането на краката и комфорта на обувката.

За да изкарат на напред във времето предразсъдъците против изобретателното мислене, учените прибягват до помощта на технология, измерваща несъзнателното предрешение. Онова, което постоянно хората не желаят да признаят, като расизма да вземем за пример. Резултатите посочили, че хората умишлено настояват, че желаят изобретателни хрумвания, само че в реалност ги свързват с отрицателни думи като „ повръщане “, „ отрова “ и „ мъка “.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР