СподелиЗаявката на ГЕРБ за повече власт ще доведе до напрежение

...
СподелиЗаявката на ГЕРБ за повече власт ще доведе до напрежение
Коментари Харесай

Проф. Галунов: Заявката на ГЕРБ за повече власт ще предизвика напрежение при ротацията

Сподели
Заявката на ГЕРБ за повече власт ще докара до напрежение при ротацията. За да има ГЕРБ повече представители във властта, това значи част от министрите от ПП-ДБ да би трябвало да се разделят със своите постове. Може би това ще бъде сериозният миг.Това сподели пред БНР политологът проф. Тодор Галунов.

Според него по-изчистена форма на обединението ще бъде, в случай че тя е равнопоставена и във връзка с присъединяване в ръководството, и във връзка с отговорност за това ръководство.

Проф. Галунов предвижда, че така наречен „ сглобка “ ще оцелее, тъй като „ политическият интерес на партиите в нея е този модел да се резервира най-малко до след изборите за Европейския парламент “:

„ Никой няма интерес за нови предварителни парламентарни избори. Не се вижда и някакъв нов политически индивид, който може да промени с нещо обстановката “, уточни професорът.

Той счита, че бюджетът за 2024 година ще бъде признат. Според него вторият по значимост закон е изборният:

„ Трябва да се видят изборните правила, може би няма да има време до Нова година “, разяснява политологът.

Във връзка с измененията в Конституцията счита, че „ там вярата е повече, в сравнение с може да бъде позитивният резултат “:

„ Битката за пълномощията към служебния кабинет е първото, което ще има по-скоро политически резултат. Това наподобява повече на промяна, която се прави съответно против настоящия президент, в сравнение с като нещо трайно. … Съдебната промяна евентуално ще мине, само че не съм сигурен, че това ще създаде огромен резултат в обществото. … Не чакам измененията в Конституцията да имат възстановителен резултат върху нашето общество “, съобщи проф. Галунов. Той изрече мнение, че няма по какъв начин високите позиции, каквито са в регулаторите, да са политически неутрални.

„ Винаги тези органи ще бъдат упреквани, че са излъчени под формата на партийни пристрастия. По-важното е, когато проработят, да не помнят коя партия ги е излъчила, с цел да могат да се успокоят нещата “, акцентира политологът.

Според него тематиката за другите регулаторни органи като че ли става по-важна от настоящата работа на Народното събрание.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР