СподелиВодачът в световната ранглиста и шесткратен шампион Новак Джокович се

...
СподелиВодачът в световната ранглиста и шесткратен шампион Новак Джокович се
Коментари Харесай

Новак Джокович победи Карлос Алкарас и още веднъж доказа, че е най-добрият на корта

Сподели
Водачът в международната класация и шесткратен първенец Новак Джокович се класира за финала на Финалния шампионат на Асоциацията на тенисистите експерти (АТП) в Торино (Италия) с награден фонд 15 милиона $. В конкуренцията вземат участие единствено най-хубавите осем в мъжкия тенис през годината, написа Българска телеграфна агенция.

Сърбинът победи на полуфиналите номер 2 в света Карлос Алкарас (Испания) с 6:3, 6:2 за единствено 89 минути на корта. Така той записа трети триумф против Алкарас в четири дуела през този сезон.

36-годишният Джокович взе подаването на испанеца в осмия гейм по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част стигна до нови два пробива и без проблеми затвори дуела с втория си мачбол.

„ След като прекарах доста време на корта в първите три мача, не бях сигурен по какъв начин ще се усещам довечера. Тази година може би не бях толкоз деятелен, само че мисля, че довечера през цялото време се оправих добре “, сподели сърбинът.

„ Подходих към мача с вярното отношение, с верния нрав и знаех още от първата точка, че ще бъде доста с напрежение. Той имаше точки за пробив още в първия гейм. Това е Карлос. Той постоянно дава най-хубавото от себе си в тези мачове и стартира с доста първокачествен тенис и огромна активност. Трябва да се оправиш с това, да се опиташ да устоиш и аз го направих “, добави той.

На финала номер 1 в света Джокович ще играе против представителя на домакините Яник Синер, който по-рано през днешния ден в другия полуфинал надви над Даниил Медведев (Русия) с 6:3, 6:7(4), 6:1 за 2:29 часа.

Утре сърбинът ще спори за рекорден седми трофей от Финалите на АТП в кариерата си. Той загуби последния си мач против Синер в груповата фаза в Торино с 5:7, 7:6(5), 6:7(2) и в този момент ще търси реванш. Джокович ще се опита да стане третият тенисист от шест години насам, който взима купата след проваляне в груповата фаза. Александър Зверев позволи загуби от Даниил Медведев (2021) и от Джокович (2018), с цел да победи. Джокович е постигнал това един път преди, като след загуба от Роджър Федерер съумя да стане първенец през 2015 година.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР