СподелиВчера от Париж, където премиерът Николай Денков беше радушно посрещнат

...
СподелиВчера от Париж, където премиерът Николай Денков беше радушно посрещнат
Коментари Харесай

Явно ГЕРБ отдавна са решили, че ротация няма да има

Сподели
Вчера от Париж, където министър председателят Николай Денков беше задушевно посрещнат в Елисейския замък от президента на Франция Еманюел Макрон, той  направи ненадейно самопризнание, че от три седмици не е разговарял с външния министър Мария Габриел по отношение на идната ротация и промяна на министри.

„ Нека напомня, че преди три седмици с Габриел се разделихме с концепцията, че ще обсъдим работата на министрите, откакто организира диалози с тях, и да ги обсъдим. Това до момента не се е случило, не сме провели диалога с нея “, съобщи министър председателят.

Изказването на Денков е извънредно забавно, тъй като до момента в който всички смятаха че обединенията в така наречен „ сглобка “ в действителност договарят, а и всекидневно бяхме заблуждавани от техни представители, че това е по този начин, в действителност се оказва, че някой различен, някъде другаде, към този момент е взел решение да няма ротация.

Неочаквано внезапното изявление на Мария Габриел през вчерашния ден удостоверява тази догадка. Защото на фона на оглушителното ѝ безмълвие в последните девет месеца, даже по отношение на въпроси от нейната подготвеност като външен министър, крайните ѝ думи будят неразбиране. Изказването ѝ даже беше политически жестоко, ориентирано против акад, Николай Денков, който постоянно е бил извънредно търпелив и оправдателен към нея. Да не загатваме, че в речта ѝ се чуха опорките, които водачът на ГЕРБ Бойко Борисов повтаря от няколко месеца.

Това значи, че ГЕРБ най-малко от преди месец, към този момент са взели решение да няма ротация и просто разиграват медиен цирк, с цел да трансферират топката в своето поле в най-удобния за тях миг. А Мария Габриел най-вероятно е осведомена за този проект и поради това бяга и не поема никакви задължения от цели три седмици.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР