СподелиВъпреки първоначалните показания на Рангел Бизюрев, който беше екстрадиран от

...
СподелиВъпреки първоначалните показания на Рангел Бизюрев, който беше екстрадиран от
Коментари Харесай

Въпросите около убийството в Цалапица остават въпреки показанията на основния заподозрян

Сподели
Въпреки първичните показания на Рангел Бизюрев, който беше екстрадиран от управляващите в Дания, незнайните към убийството на Димитър Малинов на 20 юли 2023 година остават.

Самият Бизюрев е декларирал, че съжалява за всичко, което се е случило във съдбовната нощ в Цалапица и не отхвърля, че е удрял Митко, само че не и по лицето.

В показанията си по време на петчасовия разпит пред следовател и наблюдаващия прокурор по делото, Рангел е обяснил, че е блъснал четири пъти в тялото Митко, само че не го е удрял в носа. Служебният юрист на Бизюрев Димитър Колев съобщи, че той е оневинил близнаците Динкови.

„ Той беше безапелационен в обясненията си, че братята Динкови – нито Валентин, нито Борислав, са нанасяли каквито и да е удари на Димитър Малинов “, уточни Колев.

Адвокатът акцентира, че колкото и подробни и поредни да са обясненията на Рангел Бизюрев, те подлежат на инспекция от проверяващите. По думите му Рангел е декларирал, че доста съжалява за случилото се.

„ Той ми го съобщи няколко пъти, съжалява доста за всичко, което е било осъществено на инкриминираната дата, съжалява и страда, разкайва се. Дали е откровено, аз не мога да кажа “, сподели още юрист Колев.

Утре в Пловдивския областен съд още веднъж стартира изначало делото против близнаците Валентин и Борислав Динкови, които бяха упрекнати в персонално укривателство. По това дело Рангел ще бъде свикан като очевидец, а в четвъртък на втора инстанция ще се гледа мярката му за неотклонение, в случай че до края на днешния ден тя бъде обжалвана.

Днес стана ясно, че служебният бранител ще бъде сменен от нов юрист, който е зает от фамилията на Бизюрев.

„ Тази заран бях известен от проверяващия служител на реда в Криминална полиция, че има акредитиран бранител, който оттук насетне ще пази правата и ползите на обвинения Бизюрев, при което моето присъединяване наложително завършва “, сподели юристът.

В същото време майката на починалия Митко оповести нова версия, обвързвана с събитията към гибелта на Митко. Пред Нова тя попита, в случай че никой от арестуваните и съществени обвинени не е удрял сина ѝ в лицето, тогава е имало и различен човек.

„ Ние не знаем цялата информация. Знаем, че Бизюрев не е удрял Митко в лицето. Настояваме близнаците да се водят съучастници в ликвидиране. Единият участва през цялото време, а другия носи кирки, лопати, с цел да бъде заровен Митко. Никой не се е обадил на 112. Те вземат решение да го заровят. Митко има счупени зъби, кой ги счупи “, пита Атанаска Бакалова.

Тя стартира версията, че враждата сред Митко и единия от близнаците е била поради момиче.

„ Митко си е пишел с Яница Герджикова и Борислав я е харесвал. Имали са пререкания, Борислав го е питал желае ли да ѝ покаже тази фотография, само че никой не знае за каква фотография става въпрос. Борислав харесва това момиче, само че Митко си е пишел с нея и са имали загадка връзка. Обяснила съм всичко на проверяващите “, показа тя.

Според нея петима души са знаели за убийството на сина й и не изключва в основата на зверството да стои малолетно момиче.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР