СподелиВ момента сме в началото на едни абсолютно нови преговори.

...
СподелиВ момента сме в началото на едни абсолютно нови преговори.
Коментари Харесай

Асен Василев се извини на „жената Габриел“, но не и на „кандидат-премиера Габриел“

Сподели
В момента сме при започване на едни безусловно нови договаряния. Г-жа Габриел, съгласно мен, не може и не би трябвало да бъде министър-председател на България. Вчерашната ѝ постъпка сподели липса на лидерски качества. Това разгласи по Би Ти Ви съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

По думите му Политическа партия сигурно ще се опитат да осъществят втория мандат за сформиране на държавно управление. Той обаче не отхвърли, че не е огромен оптимист, че това ще се случи. „ Трябва да се даде късмет на процеса “, добави Асен Василев.

Той съобщи, че не знае Кирил Петков да е преговарял с Делян Пеевски върху съглашението за ръководство. „ Христо Иванов до последно преговаряше по противоречивите текстове в съглашението, което двете страни написахме от нулата. Не съм усетил да желае избори “, разяснява Василев.

Финансовият министър в оставака се извини на „ дамата Мария Габриел “, само че не и на „ кандидат-премиера Мария Габриел “ за думите си, че е „ новото младо и красиво лице на българската мафия “.

„ Ако Мария Габриел се е почувствала наранена в персонално качество, може и да се извиня. Но в качеството ѝ на претендент за министър-предсведдател, считам, че това е безусловно неприемливо. Най-честното щеше да каже, че не е съгласувала този състав на кабинет. А тя го разгласи с концепцията, че този състав е координиран, признат, министрите знаят кои са другите министри в кабинета. В качеството ѝ на претендент за министър председател постъпката ѝ демонстрира липса на лидерски качества и неспособност да резервира самообладание, когато е напрегнат “, посочи той.

„ Ние не сме ставали от масата на договарянията, ГЕРБ-СДС станаха. Имаше още дни, в които можеше да се договаря “, сподели още съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.

По думите му ябълката на раздора не е бил министърът на защитата Тодор Тагарев. Проблемът пристигнал към регулаторите, службите и определянето на крайната дата за осъществяване на промени в тях.

Влизането ни в еврозоната при служебно държавно управление ще е доста мъчно, разяснява още Асен Василев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР