СподелиВ годишната реч пред Конгреса За състоянието на Съюза“, американският

...
СподелиВ годишната реч пред Конгреса За състоянието на Съюза“, американският
Коментари Харесай

Джо Байдън с емоционална реч и остри критики към Тръмп

Сподели
В годишната тирада пред Конгреса „ За положението на Съюза “, американският президент Джо Байдън разкритикува съперника си Доналд Тръмп. Той го упрекна в недемократични политики, и че блокира помощта на Съединени американски щати за Украйна.8 месеца преди президентските избори речта е одобрявана като опция Байдън да убеди скептичните гласоподаватели, че е в положение да победи Доналд Тръмп на президентския избор.

Байдън, който приказва пред взаимна сесия на Камарата на представителите и членовете на Сената на Съединени американски щати, стартира изявлението си, като насочи директна рецензия към Тръмп за думите, с които той предложения съветския президент Владимир Путин да нахлуе в други страни членки на НАТО, в случай че те не изразходват повече средства за защита.

„ Сега моят предходник, някогашен президент републиканец, сподели на Путин, изтъквам: „ Правете каквото желаете “, уточни Байдън. „ Мисля, че това е възмутително, рисково и недопустимо “, акцентира американският президент.

Байдън, който упорства Конгресът на Съединени американски щати да обезпечи в допълнение финансиране на Украйна за нейната война с Русия, имаше също и обръщение за Путин: „ Ние няма да си тръгнем “, съобщи той.

Пред конгресмените американският президент се зарече, че няма да се „ преклони “ пред съветския водач Владимир Путин.

Байдън разгласи, че демокрацията е застрашена вкъщи и в чужбина, като назова позицията на Тръмп във връзка с НАТО неприемлива. Повишавайки глас, той се обърна към своя предходник с обвиняването, че не е подкрепил американските съдружници в чужбина и е възприел антидемократични хрумвания в Съединени американски щати.

„ Свободата и демокрацията са подложени на офанзива както вкъщи, по този начин и в чужбина едновременно “, сподели Байдън, като прикани Конгреса на Съединени американски щати да поддържа напъните на Украйна да се отбрани от съветското навлизане. „ Историята ни гледа “, добави американският президент.

Байдън посочи също развиването на американската стопанска система и преимуществата на възрастта си.  Той се опита да ускори контраста с Тръмп във връзка с демокрацията, правото на аборт и стопанската система.

Байдън, който понася следствията от невисок рейтинг, е изправен пред неодобрение измежду прогресивно настроените членове на неговата партия по отношение на поддръжката му за Израел във войната против палестинското ислямистко придвижване „ Хамас “ и измежду републиканците поради неговата позиция във връзка с имиграцията.

Някои конгресмени носеха значки, с цел да дадат израз на своя митинг по въпроса за прекратяването на огъня, само че мнозина скандираха „ Още четири години! “ когато Байдън влезе в Камарата на представителите.

Много конгресменки измежду аудиторията бяха облечени в бяло, с цел да изразят поддръжка за репродуктивните права на дамите.

Байдън посочи заканите за демокрацията, които твърди, че Тръмп съставлява, до момента в който някогашният президент повтаря погрешни изказвания за своята загуба на президентските избори през 2020 година и предлага политическите му врагове да бъдат вкарани в пандиза.

„ Моят живот ме е научил да одобрявам свободата и демокрацията “, сподели Байдън. „ Бъдеще, стъпило на главните полезности, които са определящи за Америка – почтеност, пристойност, достолепие, тъждество. Да почитаме всички. Да даваме на всеки обективен късмет. Да не даваме заслон на омразата. Сега някои други хора на моята възраст виждат друга история – американска история на засегнатост, възмездие и отмъщение. Аз не съм подобен “, уточни Байдън.

Тръмп, който е изправен пред голям брой престъпни обвинявания, до момента в който се бори за преизбиране, сподели, че възнамерява да накаже политическите си врагове и да депортира милиони имигранти, в случай че вероятно завоюва втори мандат в Белия дом.

Според социологическите изследвания без значение, че Тръмп води с дребна преднина в поддръжката на гласоподавателите, множеството гласоподаватели не поддържат нито един от двамата.

От Белия дом поканиха първата дама на Украйна и вдовицата на Алексей Навални да участват на речта. И двете обаче отхвърлиха.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР