СподелиВ Германия увеличиха броя на задължителните часове по кормуване, както

...
СподелиВ Германия увеличиха броя на задължителните часове по кормуване, както
Коментари Харесай

Ето колко струва шофьорската книжка в Германия и други страни от ЕС

Сподели
В Германия усилиха броя на наложителните часове по кормуване, както и времетраенето на шофьорския изпит, написа Deutsche Welle. Колко се заплаща за брошура в Германия, в Европа и по света? Тези информации може да са ви от изгода.

Ако желаете да станете водач в Германия, удоволствието може да Ви излезе до 4400 евро. Установява го не различен, авторитетният авто клуб ADAC. В същото време мераклиите за шофьорска брошура стават от ден на ден. Книжката към този момент не е някакъв признак на избраници, тя отваря пред хората повече благоприятни условия да вземат участие в публичния и в икономическия живот.
Защо стана по този начин скъпо?
Защо по този начин нарастват шофьорските книжки в страната на Фолксваген, Мерцедес и БеЕмВе? Поради общия растеж на цените, поскъпналия бензин, по-високите разноски по поддържането на леките коли и поради софтуерното развиване на колите. Но в Германия роля играят и други фактори, които са по-невидими. Така да вземем за пример появяването на тротинетките в уличното придвижване или пък все по-сложната обстановка по улиците с умножаването на велосипедните платна, да вземем за пример. Кандидатите за шофьорска брошура би трябвало да са добре готови за тези нови провокации, а също така да овладеят и новите електронни системи, подпомагащи водачите – да ги овладеят още преди изпита по кормуване.
Ето за какво от 2021 година насам времетраенето на изпита по кормуване в Германия се усили от 45 на 55 минути. Часовете за кормуване също се усилиха. Навремето младите водачи сядаха зад кормилото на образователната кола общо за 25 часа, през днешния ден към този момент им трябват 45-50 часа. А цената за един подобен образователен час (който в действителност трае 45) е цели 75 евро. Така че – направете си добре сметката!
Ако в Германия е прекомерно скъпо, какво можете да извършите?
Според разпоредбите в Европейски Съюз шофьорска брошура се вади по местоживеене, т.е. – в онази страна, в която живеете най-малко 185 дни в годината. В избрани случаи, при потвърдена необходимост, брошура можете обаче да си извадите и в страна, където е второто Ви местопребиваване. Отдавна има компании, които провеждат „ туризъм за шофьорски книжки “, издавани от страни в Европейски Съюз. Германски медии към момента броят България като една от дестинациите с евтини шофьорски книжки, само че това към този момент е релативно. Теоретичната подготовка в България коства над 500 лв., кормуването (30-40 образователни часа) също излиза близо 1000 лв., плюс общо пет разнообразни такси. Да, по-евтино е, в сравнение с в Германия, само че не е напълно без пари. Според разнообразни източници, на германците би излязло по-евтино да извадят брошура в Чехия, а също по този начин в Белгия, да вземем за пример.

Горе-долу същите ценоразписи, както в Германия, важат в страни като Франция, Ирландия, Швеция и Дания, до момента в който най-скъпа е шофьорската брошура в Норвегия. В Съединени американски щати и в Австралия шофьорската брошура излиза към 1000 локални $, във Англия също стига до хиляда паунда. Тези цени са условни и приблизителни, показват всички източници, тъй като зависят от доста спомагателни фактори: ценоразписа на съответната школа, разликите сред града и селото, другите районни разлики, та чак до степента, в която е квалифициран кандидат-шофьорът. Германските медии прецизират в този смисъл, че постоянно е добра концепция, с изключение на часовете по кормуване, да се потренира в допълнение дружно с мама или баща на съответния полигон.
Лична отговорност
В резюме: шофирането не е толкоз елементарна работа, а от ден дневно практикуването му става все по-сложно. Като имаме поради, че водачите носят отговорност за здравето и живота на своите пасажери и на други участници в придвижването, издаването на шофьорска брошура не е просто административен акт – това е огромна отговорност, която има своята цена, написа Дарик.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР