СподелиВ бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки. Политиката,

...
СподелиВ бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки. Политиката,
Коментари Харесай

Асен Василев: Хората с най-ниски пенсии ще получават по 50 лв. отгоре всеки месец

Сподели
В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки. Политиката, която ние следваме, е да има трайни нараствания на пенсиите. Заложено е в бюджета за следващата година 11% да се вдигнат пенсиите, което значи, че хората с най-ниските пенсии, ще получават по 50 лева всеки месец. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, който е в Брюксел. Вчера финансовите министри от еврозоната изслушаха проектите на България за присъединение към общата валута.

Събираемостта на налозите върви сносно, въпреки това разходната част също върви сносно. Второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност се обрисува към края на яунари, началото на февруари 2024 година, съобщи Асен Василев пред публицисти. Той посочи, че са заложени и повече пари за просвета.

„ Нека да забележим по какъв начин ще излезе бюджетът след второ четене и тогава ще приказваме дали сме удовлетворени “, разяснява той. Василев отговори и на въпрос дали здравният министър би трябвало да подаде оставка поради абсурда с „ Пирогов “

„ Не е моя работа да му желая оставката, а на премиера и вицепремиера Мария Габриел. Те преценят дали би трябвало да има промяна на министри “, добави той.

„ Мисля, че всички сте очевидци, че поддръжката не идва безплатно. Има извънредно остри диспути и замяна на реплики. Ако ще вършим здравна промяна, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква би трябвало да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни цели и тази промяна да се случи “, сподели още финансовият министър.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР