СподелиТова, което се случи вчера, беше безпрецедентно. Това беше политическа

...
СподелиТова, което се случи вчера, беше безпрецедентно. Това беше политическа
Коментари Харесай

Кирил Петков: Репутацията на Мария Габриел беше унищожена с политически ход, неизвестен в Европа

Сподели
Това, което се случи през вчерашния ден, беше невиждано. Това беше политическа машинация. Въпросът е за какво се прави всичко това. Така съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разяснява по NOVA ескалацията на политическото напрежение след връщането на изпълнен мандат от ГЕРБ-СДС.

„ 12 дни да преговаряш и да се появят имена, които не са споменати… Конституцията дава период да се извърши мандатът. Защо се бързаше и най-после се взриви процесът? Мария Габриел направи голяма неточност, която се показва в това, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Големият въпрос е може ли да си водач на политическа партия, да знаеш, че хвърляш страната в безпорядък и да не се появиш даже най-после. Той освен не се появи, само че и се скри и не подвигна телефона. Аз не загивам да си приказвам с Борисов, само че когато си политически водач не може да се криеш зад четирима души, които си изпратил да бъдат изпържени. Той хвърли Габриел под рейса. Нейната известност беше унищожена с политически ход, който в Европа не е прочут – да отидеш при президента с кабинет, който не е координиран ”, сподели Петков.

Според него в Споразумението за промените двете неща, които са им били отказани са били свързани с промените на службите, за които от ПП-ДБ са желали да има ясна дата до 31 юли, както и текста за следствената загадка, който е бил препоръчан от Христо Иванов.

„ Вчера ми беше мъчително за тях. Бяха накарани да приказват неща, които бяха безусловно погрешни. Ние показахме последната версия на контракта, който бяхме подготвени да подпишем ”. сподели Петков.

По мотив съглашението Петков изясни още, че през последната вечер на договарянията се е появила една от дамите от преговорния екип на ГЕРБ с документ, подписан от Мария Габриел. От ПП-ДБ са отворили документа погледнали са датата за промяната в службите и са видели, че я няма конкретиката.

По думите му Мария Габриел е изненадала сътрудниците си от тв приемника. „ Мария Габриел за какво разреши, Борисов очевидно, тъй като няма кой различен, да я накара да направи това. Аз знам, че това не е нейната природа “, сподели още Петков.

„ Този кабинет е неуместен. Когато пристигна мандатът при нас, ние ще съберем всички, няма да бързаме, ще мислим. Това не е детска играчка, не е филм “, сподели Кирил Петков.

„ Вчерашното деяние сподели две неща. Мария няма силата да устои на натиска, когато й се подложи. Ако тя е министър председател и се поддава толкоз елементарно на подобен напън, какво ще се случи, в случай че имаме сериозна драма в страната?! “

Съпредседателят на Политическа партия прикани водача на ГЕРБ Бойко Борисов да излезе и да беседва с него за партньорство.

„ Аз споделям, че ми е жалост за Мария, беше изхвърлена от нейните хора и я направиха да наподобява смешна и слаба “, сподели Петков. „ Нямам никаква концепция дори в 8,30 ч какво ще се случи. Старият модел свърши, концепцията на хитрини, изнудвания, шантажи не работи. Времето на хитринките би трябвало да свърши “, добави Кирил Петков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР