СподелиТова е една стилистика на извиване на ръце, която логично

...
СподелиТова е една стилистика на извиване на ръце, която логично
Коментари Харесай

Проф. Огнян Минчев за ротацията: Извиването на ръце логично доведе до задънена улица

Сподели
Това е една стилистика на извиване на ръце, която разумно докара до тази задънена улица “. Така политологът Огнян Минчев разяснява по Би Ти Ви договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за ротацията в кабинета и задънената улица, до която стигнаха.

„ Стилистиката е извънредно грозна и демонстрира, че огромна част от нашите политици са социализирани в доста ниски стандарти на обществено политическо държание “, счита политологът.

Той подсети, че интервалът преди ротацията беше изпълнен с неприятни изненади и за двете страни.

„ Когато не уважаваш сътрудниците си, персоналният интерес взима връх и тази стилистика създава срамни обстановки като тази, в която се намираме “, посочи Минчев.

По думите му явно има стопляне на връзките сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и президента Румен Радев, който се явява като фигура, подготвена да служи на статуквото.

Според проф. Минчев действието на Мария Габриел, която съгласно ПП-ДБ е показала несъгласуван състав на Министерски съвет пред президента, е контрапродуктивно. „ Не можеш да поставиш пред приключен факт другата страна “, акцентира политологът.

Относно главната ябълка на раздора – регуларите и правосъдната система, проф. Минчев разяснява, че всичко му се коства доста обикновено – „ моите хора против твоите хора “. Според него разногласията сред ГЕРБ и ПП-ДБ пораждат тъкмо поради това. „ Целта на занятието е хора на едната страна да бъдат сменени с хора на другата страна “, счита той.

Проф. Минчев изясни и за какво възможни избори са по този начин демонизирани, макар че са главен дирек на демокрацията. „ Резултатът от непосредствени избори ще бъде, в случай че не еднакъв, то непосредствен с актуалното разположение на силите. Статуквото би могло да се промени. Само че антисистемни партии могат да усилят присъсътвието си и това да направи договарянето на коалиция още по-трудно “, акцентира той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР