СподелиТейлър Суифт спечели награда Грами“ за албум на годината за

...
СподелиТейлър Суифт спечели награда Грами“ за албум на годината за
Коментари Харесай

Тейлър Суифт детронира Стиви Уондър и Франк Синатра – взе четвърто „Грами“ за най-добър албуч

Сподели
Тейлър Суифт завоюва премия „ Грами “ за албум на годината за Midnights, с което усъвършенства досегашния връх за актьор с най-вече –

четири, оценки в категорията, заяви Асошиейтед прес.

По този метод изпълнителката детронира реализатори като Стиви Уондър и Франк Синатра.

При приемането на наградата на церемонията за 66-ите награди „ Грами “ в Лос Анджелис 34-годишната певица първо благодари на своя продуцент и другар Джак Антоноф.

Тя добави, че би желала да каже, че това е най-щастливият миг в живота й, само че че в действителност се усеща по този начин щастлива и когато твори и извършва музика на сцена, написа Българска телеграфна агенция.

Преди това, до момента в който приемаше 13-ата си премията „ Грами„, певицата разгласи, че новият ѝ албум The Tortured Poets Department ще излезе на 19 април.
Зная, че вотът на членовете на Националната звукозаписна академия е директно отражение на пристрастеностите на феновете “, сподели тя, откакто одобри премията за най-хубав вокален поп албум. Затова желая да благодаря на почитателите, като им разкрия загадка, която вардя през последните две години “, сподели Тейлър Суифт.
Една от огромните награди на церемонията – за запис на годината, бе присъдена на Майли Сайръс за Flowers – втора премия „ Грами “ за нея и втора за вечерта.

„ Тази премия е необикновено. Но в действителност се надявам тя да не промени нищо, тъй като животът ми през вчерашния ден беше хубав “, сподели тя в речта си.

Виктория Моне завоюва в категорията за най-хубав нов реализатор. В речта си от сцената тя благодари на майка си, „ самотна майка, отгледала това в действителност неприятно момиче “.

След което певицата се разплака и показа, че се трудила за тази премия 15 години.

Били Айлиш завоюва в категорията ария на годината за шлагера от „ Барби “ What Was I Made For?.

Тя благодари на режисьорката на блокбастъра Грета Гъруиг, че е направила „ най-хубавият филм на годината “.

Това бе един от ярките моменти в церемонията, водена от Тревър Ноа и предавана от Crypto.com Arena в центъра на Лос Анджелис.

Карол Джи написа история, като стана първата чернокожа изпълнителка спечелила наградата за най-хубав албум за модерна градска латино музика за блокбастъра си Manana Sera Bonito.

За пръв път съм на „ Грами„, сподели тя на британски език от сцената. И за пръв път държа в ръце своя премия „ Грами„.

На сцената се изявиха доста реализатори. Оливия Родриго показа баладата си vampire, до момента в който от стената зад нея капеше алена течност.

Джони Мичъл, която е на 80 години, внесе историята в шоуто, като извърши Both Sides Now от албума й от 1969 година Clouds. Травис Скот извърши компилация от My Eyes, I Know? и Fein. Бърна Бой, Бранди и 21 Севидж изпяха On Form, City Boys, Sittin’ on Top of the World.

Продължителен и трогателен сегмент In Memoriam уважи множеството музикални митове, които светът загуби предходната година. Стиви Уондър извърши For Once in My Life и The Best Is Yet To Come в чест на Тони Бенет, Ани Ленъкс изпя Nothing Compares 2 U за Шиниъд О’Конър. В края на песента Ани Ленъкс сподели „ Артисти за преустановяване на огъня, мир по света “.

Джон Батист показа Ain’t No Sunshine, Lean On Me и Optimistic с Ан Несби в памет на починалия музикален продуцент Кларънс Авант. Опра Уинфри разгласи огненото осъществяване на Фантасия Фарино и Адам Блакстоун на Proud Mary в чест на Тина Търнър.

Сиза също се изяви на сцената, като извърши шлагерите си Snooze и Kill Bill. По-късно Лизо й връчи „ Грами “ за най-хубава аренби ария за Snooze.
ДУа Липа откри шоуто с високооктанов микс – първо подгря публиката с фрагмент от идния си сингъл Training Season, след това изпя „ Houdini и диско поп шлагера си от „ Барби “ Dance the Night. Били Айлиш и брат й Финиъс също качиха на сцената на премиите „ Грами “ блокбастъра „ Барби “ с осъществяване онлайн. Майли Сайръс пък изпя за пръв път в живо предаване по малкия екран Flowers.

С първа премия „ Грами “ от церемонията си потегли Лейни Уилсън, която взе статуетка „ грамофонче “ за Bell Bottom Country в категорията най-хубав кънтри албум на годината.

Джей-Зи получи премията за световно въздействие Dr. Dre Global Impact Award и употребява речта си, с цел да напомни огромните имена в хип хопа и да призове да се обръща повече внимание на този жанр. В телевизионното лъчение на церемонията тази година нямаше нито една рап категория. Той насочи вниманието и към Бионсе. „ Най-много награди „ Грами„, само че нито един път в категория албум на годината. Как става това? “, сподели той.

За трета поредна година Джак Антоноф Бе отличен за продуцент на годината, с което изравни достижението на Бейбифейс.

Първата от трите нови категории тази година – за най-хубав поп денс запис, отиде при Кайли Миноуг за Padam Padam, нейно първо отличие от 18 години.

Близо 80 статуетки бяха раздадени, преди да стартира излъчването по малкия екран. В новата категория за най-хубаво осъществяване на афро музика бе отличена южноафриканската певица Тайла за шлагера й Water. Не съм си и помисляла, че ще печеля „ Грами “ на 21 години. Миналата година Бог реши да промени напълно живота ми, сподели тя при приемането на премията.

Рапърът Килър Майк завоюва три награди, само че за него вечерта завърши в ареста. полиция го води с белезници преди началото на главната част от церемонията. Рапърът завоюва първата си „ Грами “ от 21 години за най-хубаво рап осъществяване за Scientists & Engineers, в съдействие с Андре 3000, Фючър и Ерин Алън Кейн. Те завоюваха и в категорията за най-хубава рап ария. Килър Майк бе отличен и за най-хубав рап албум за Michael.

Последното театрално осъществяване на церемонията бе на Били Джоел. Той първо показа новата си ария Turn the Lights Back on – първият му нов запис от десетилетия, а откакто бе оповестена премията за най-хубав албум на годината, той се върна сцената с класиката си от 1980 година You May Be Right.

Изненада за вечерта бе Селин Дион, която връчи рекордния трофей на Тейлър Суифт. Тя се обърна към публиката с думите, че от цялото си сърце споделя какъв брой е щастлива да бъде на сцената. През 2022 година Дион бе диагностицирана с рядко неврологично заболяване, което пречи на театралните й изяви.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР