СподелиСтруктурата на Възраждане“ във Варна предлага водещия от БНР Петър

...
СподелиСтруктурата на Възраждане“ във Варна предлага водещия от БНР Петър
Коментари Харесай

Волгин става евродепутат, за да ругае Европа

Сподели
Структурата на „ Възраждане “ във Варна предлага водещия от БНР Петър Волгин за претендент на партията за евродепутат. Решението беше оповестено на конференция от депутата на партията Коста Стоянов, излъчено във фейсбук страницата на групировката. За това, че Волгин ще бъде препоръчан за евродепутат от тази партия се приказва импровизирано от месеци.

„ Вие от медиите ни дадохте една добра концепция за номинация на един ваш сътрудник и ние, „ Възраждане “, харесахме концепцията и проучихме тези благоприятни условия. И номинирахме вашия сътрудник Петър Волгин да бъде в листата за европейския парламент “, сподели Стоянов.

След това обаче той посочи, че с Волгин „ следва да се приказва “. Въпреки че импровизирано за възможното присъединяване на водещия в евролистата на „ Възраждане “ се приказва от седмици, към този момент той самият нито е удостоверил, че ще взе участие, нито е отрекъл.

Волгин е водещ на предаванията на стратегия „ Хоризонт “ по БНР „ 12 плюс 3 “ и „ Политически неточно “, а тази събота един от гостите му беше водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, напомня mediapool.

През декември 2023 година Волгин взе изявление с съветския дипломат Елеонора Митрофанова, като решението му провокира съществени рецензии. Тогава програмният съвет на БНР забрани излъчването на изявлението. Преди по-малко от две седмици се разбра, че изненадващо управата на радиото е взела решение за закриване на програмната дирекция на радиото. Според уволнения програмен шеф на медията Даниела Късовска това е наказателна акция точно поради спряното изявление. Миналата седмица пък Съвет за електронни медии отхвърли чуване на шефа на БНР Милен Митев по тематиката.

През март предходната година се разбра, че Съветът за електронни медии (СЕМ) е разпознал „ чувство за пропагандни внушения “ в предаването на Петър Волгин по БНР.

Отново през 2023 година той провокира съществени рецензии поради собствен коментар в обществените мрежи, който гласеше: „ Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд “. 102-годишна жена от Лом заведе гражданско дело против водещия, тъй като тя ѝ фамилията ѝ са тежко потърпевши от комунистическия режим след преврата от 1944 година След това искът прерастна в групов.

През 2022 година Волгин популяризира погрешна информация, че украинският батальон „ Азов “ е завладял два кораба, единият от които бе с 14 български моряци на борда. Тогава той беше сакнциониран единствено със „ забележка “.

След като всички структури на „ Възраждане “ създадат своите номинации, предложенията се преглеждат на учредителен съвет, който ги утвърждава и подрежда в листата. Очаква се финалният лист да е подготвен в „ средата, края на април “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР