СподелиСлужебен кабинет, оглавяван от Горица Кожарева, няма да има, след

...
СподелиСлужебен кабинет, оглавяван от Горица Кожарева, няма да има, след
Коментари Харесай

Ето защо пропадна служебният кабинет на Горица Кожарева и как реагираха политиците

Сподели
Служебен кабинет, ръководен от Горица Кожарева, няма да има, откакто президентът Румен Радев отхвърли да подпише декрет за назначението му. До тази невиждана обстановка се стигна поради Калин Стоянов – още веднъж препоръчан за вътрешен министър. Тъй като той е мощно спорна фигура, предизвикваща остро възмущение измежду обществото, президентът настоя Кожарева да предложи различен за този пост и й даде период до 15 часа през днешния ден. Но тя незабавно отхвърли.

При това състояние Радев разгласи, че няма да подпише указа и на следващия ден няма да има клетва на ново служебно държавно управление в Народното събрание. Последва вълна от мнения на политици. Първи реагираха от Промяната.

„ Пеевски проби Кожарева! Калин Стоянов се трансформира в образец за превзетата страна. Радев работи вярно, не избяга от отговорност и употребява пълномощията си по Конституция. За назначението на министър-председател е належащо най-малко двама души да се съгласят, което на процедура вкара действително разделяне на управляващите по новата Конституция “, написа съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП-ДБ) Кирил Петков в профила си във Фейсбук.

От Движение за права и свободи на Доган също излязоха с позиция, че съставът на служебното правителство  би трябвало да е без зависимости от Пеевски.

„ Приемаме изразения от президента отвод да издаде декрет за държавно управление на госпожа Кожарева с министър на вътрешните работи Калин Стоянов поради неговите съображения, че това основава политическо напрежение в предизборна обстановка “, гласи позицията на Движение за права и свободи

Изпълняващият длъжността ръководител на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров съобщи:

„ Подкрепяме позицията на Радев, която е кардинална и поредна. Тук не става въпрос за липса на личностни и професионални качества, а социална реакция, забележима още на консултациите при президента. Не може един основен министър да е препъникамък за действието на цялата страна “.

От „ Възраждане “ и Има Такъв Народ пък използваха обстановката, с цел да нападат още веднъж направените промени в Конституцията.

ГЕРБ изненадващо резервира безмълвие. Което пък би могло да се изтълкува като поддръжка за Калин Стоянов. Коментар за новия политически скандал нямаше и от Движение за права и свободи на Пеевски.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР