СподелиСлужбата за външно разузнаване на руския президент Владимир Путин днес

...
СподелиСлужбата за външно разузнаване на руския президент Владимир Путин днес
Коментари Харесай

С един сигурен победител и нито един опозиционер: Русия се опасява, че САЩ ще манипулират изборите им за президент

Сподели
Службата за външно разузнаване на съветския президент Владимир Путин през днешния ден упрекна Съединени американски щати, че се пробват да се намесят в президентските избори в Русия и съобщи, че Вашингтон даже възнамерява да извърши хакерска атака против системата за онлайн гласоподаване, съобщи Ройтерс.

Путин, който съвсем несъмнено ще завоюва президентските избори, планувани за 15-17 март, предизвести Запада, че всеки опит от страна на задгранични сили да се намесят във вота ще бъде сметнат за акт на експанзия.

Руската работа за външно разузнаване сподели в свое изказване, че разполага с информация, че държавното управление на американския президент Джо Байдън има намерение да се намеси в изборите.

„ Според информация, получена от Службата за външно разузнаване на Руската федерация, администрацията на Джо Байдън е упълномощила на американски неправителствени организации да реализират понижаване на изборната интензивност “, се показва в изказването, представено от Българска телеграфна агенция.

„ С присъединяване на водещи американски компютърни експерти се възнамерява да бъдат осъществени хакерски атаки против системата за отдалечено гласоподаване, които да създадат невероятно преброяването на гласовете на забележителна част от съветските гласоподаватели “, прибавя разследващата работа.

Службата за външно разузнаване е главният правоприемник на Първа дирекция на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), отговаряща за външното разузнаване, показва Ройтерс. Тя не показа доказателства за изказванията си. Към момента няма реакция от страна на Вашингтон, отбелязва също организацията.

Миналата седмица Кремъл сподели, че Русия няма да се меси в президентските избори в Съединени американски щати през ноември и отхвърли американските изказвания, че Москва е провела акции за оказване на въздействие върху изборите в Съединени американски щати през 2016 година и 2020 година, разяснява Ройтерс.

Путин, който е отпред на Русия от последния ден на 1999 година, направи редица иронични забележки за американските избори и сподели, че избира Джо Байдън да бъде идващият президент на Съединени американски щати, а не Доналд Тръмп.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР