СподелиСлед като три месеца поред общинските съветници на БСП, заедно

...
СподелиСлед като три месеца поред общинските съветници на БСП, заедно
Коментари Харесай

След 3 месеца саботаж в София БСП обвиниха областния управител, че пречи на общината

Сподели
След като три месеца подред общинските съветници на Българска социалистическа партия, дружно с тези на ГЕРБ-СДС и „ Възраждане “ отказваха да изберат ръководител на Столичния общински съвет, през днешния ден социалистите упрекнаха в бойкот регионалния шеф на София Вяра Тодева.

Причината е, че тя върна за прегласуване признатите от СОС решения за избор на зам.-председатели на съвета и на управление на непрекъснатите комисии.

Още при гласуването на комисиите от ПП-ДБ-СС предизвестиха, че извършеното изключително съвещание е нелегално свикано. Според условията СОС може да се събере изключително с гласовете на 1/3 от общинарите и стимулирано искане и авансово разгласен дневен ред не по-късно от 3 дни преди съвещанието.

По-рано през днешния ден регионалният шеф на София оспори решенията като голословни, защото не е посочена нито една причина за извънредност.

Не са спазени условията за периоди и авансово даване на материалите на общинските съветници, което е спънка за вземането на осведомено и обосновано решение, аргументира се тя.

Заседанието е ръководено без даден мандат от определения ръководител на СОС.

Областната администрация съблюдава прецизно закона и ще връща всяко решение на Столичния общински съвет, което е взето в нарушаване на процедурата, без значение от образуваното болшинство, показват от регионалната администрация.

След заповедта на Вяра Тодева ръководителят на Столичния общински съвет Цветомир Петров съобщи, че няма да разреши разпоредбите за работа на съвета да бъдат жестоко погазвани.

Петров ще организира срещи с представители на всички политически сили, на които да обсъдят председателстването на комисиите, които имат съществена роля при вземането на решения.
Съзнавам, че в този момент ще бъда нападнат от страна на така наречен съпротива, че единствено няколко дни след избирането ми за ръководител на градския парламент, спирам неговата работа. Но аз точно от позицията, която заемам, няма да разреша разпоредбите за работа на съвета да бъдат жестоко погазвани.Поради това, ще проведа срещи с представители на всички политически сили, на които да обсъдим председателстването на комисиите, които имат съществена роля при вземането на решения.Очаквам всички сътрудници да подходят отговорно и да не се блокира повече работата за нашия град.Предстои и импортираният от кмета Терзиев бюджет да бъде прегледан в комисиите, които първо би трябвало да бъдат транспарантно формирани и предвид на политическата представителност в съвета “, показва Петров.
Общинските съветници от групата на Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ желаят оставката на регионалния шеф на София – град Вяра Тодева за бойкот на работата на Столичния общински съвет, показват от групата на Българска социалистическа партия в СОС.

Днес Тодева върна за прегласуване признатите от Столичния общински съвет решения за избор на заместник-председатели на СОС и за избор на управление и състав на непрекъснатите комисии към СОС.

Действията на регионалния шеф на София ядосаха столичните социалисти, които упрекнаха Тодева в бойкот. Според тях по закон решенията на СОС за избор на ръководители, зам.-председатели и състав на комисиите към съвета са необжалваеми.

„ За нас дейностите на регионалния шеф Вяра Тодева не са непредвидени. При нея нарушаването на законите към този момент е продължителен проблем.

След като си разреши да допусне безусловно нелегално нарязване на Паметника на Съветската войска, какво може да я спре нелегално да попречва работата на Столичния общински съвет като извърши политическо предписание.

За нас нейните дейности са бойкот против града и жителите на София “, се споделя в позицията на общинските съветници от МК „ Българска социалистическа партия за България “, декларират от Българска социалистическа партия.

Според социалистите за най-голямата политическа група в Столичния общински съвет постовете са самоцел.

„ За ПП-ДБ-СС нямат значение проблемите в града и решаването им, значими са им постовете в комисиите, които в идващите дни ще опитат да договорят с ГЕРБ. Те освен, че нямат желание да отпушат работата на СОС, само че даже и напълно умишлено и съзнателно я попречват. Поредното закъснение на работата на СОС от страна на най-голямата политическа група цели тя да получи това, което желае. С 23-има съветници да вземат цялата власт в СОС. А това, че с обжалването на двете решения и дейностите на регионалния шеф Вяра Тодева бюджетът на Столична община няма по какъв начин да влезе за разглеждане в период, за тях явно няма никакво значение.

Нека на всички да е ясно, че забавянето на бюджета ще бъде само и единствено по виновност на общинските съветници от ПП-ДБ-СС и тяхната лакомия за властови позиции. Така се попречва и желаната от нас инспекция на финансово икономическото положение на общината след ръководството на ГЕРБ. Ние ще гледище като първа задача пред новоизбраните комисии да бъде поискана инспекция и одит на активността на общинските сдружения. Явно и това не е значимо за ПП-ДБ-СС. Или може би кметът Терзиев се опасява, че един работещ общински съвет ще бъде действителен коректив и ще има надзор върху безпомощните му управнически дейности все още “, се споделя в позицията на общинските съветници от МК „ Българска социалистическа партия за България “.

Общинските съветници от групата на Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ за повторно желаят оставката на Вяра Тодева.

Първият път беше за противозаконното нарязване на фигурите на Паметника на Съветската войска.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР