СподелиСлънцето изхвърля маса със стойности, невиждани от близо десетилетие, съобщи

...
СподелиСлънцето изхвърля маса със стойности, невиждани от близо десетилетие, съобщи
Коментари Харесай

Регистрирано е най-мощното слънчево изригване от 2017 г. досега

Сподели
Слънцето изхвърля маса със стойности, невиждани от близо десетилетие, заяви Юнайтед прес интеренешънъл. За по-малко от 24 часа Слънцето е изхвърлило три талази от X-клас, най-високият магнитуд по скалата за премерване на интензивността на слънчевите изригвания, написа Българска телеграфна агенция.

Третата е била най-силна и е най-мощната след огромните слънчеви стихии от септември 2017 година, заяви профилираното издание SpaceWeather.com.

Слънчево изригване с такава мощ може краткотрайно да смути радиочестотните сигнали на Земята. От Центъра за прогнозиране на галактическото време на Националното ръководство за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати отхвърлиха спекулациите, че слънчевата интензивност в този момент е обвързвана с спирането на връзките на мобилните телефони на някои места в Съединени американски щати в четвъртък.

Въпреки интензивността на тази слънчева интензивност, малко евентуално е тя да провокира феномена, прочут като северно зарево на Земята.

Районът от Слънцето, източник на мощните слънчеви изригвания тази седмица, може да генерира нови сходни през идващите дни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР