СподелиСъдебното дело срещу родителите на непълнолетния ученик, който застреля миналата

...
СподелиСъдебното дело срещу родителите на непълнолетния ученик, който застреля миналата
Коментари Харесай

Започна процесът срещу родителите на тийнейджъра, убил девет съученици и охранител в Белград

Сподели
Съдебното дело против родителите на малолетния възпитаник, който простреля предходната година 9 съученици и охранител в учебното заведение си в Белград, стартира при закрити порти, оповестяват сръбските медии.

Масовото ликвидиране през май 2023 година, както и последвалата го пукотевица с осем жертви покрай Белград, раздрусаха страната и станаха мотив за антиправителствени демонстрации, към които се сплоти част от сръбската съпротива, явила се на предварителните парламентарни избори през декември, отбелязва Франс прес.

Прокуратурата съобщи, че младежът К.К., който в този момент е в психиатрично заведение, е прострелял девет възпитаници и охранител в учебното заведение си в Белград с оръжието на татко си.

От обвиняването желаеха гледането на делото до бъде закрито за обществеността, с цел да бъдат предпазени малолетните, отбелязва сръбската редакция на телевизия Ен1.

Защитата на родителите на момчето настоя за открит развой, защото медиите по този начин или другояче ще осведомят за делото.

За бащата на момчето обвиняването желае наказване затвор до 12 години. Той е упрекнат в „ съществени дейности против общата сигурност “. Според обвинителния акт бащата е обучавал сина си по какъв начин да борави с оръжие и не е обезпечил условия за предпазване на огнестрелното оръжие. Майката е упрекната за нелегално владение на оръжие и боеприпаси. Наказанието, което се желае за нея, е две години и половина затвор.

За инструктора и за притежателя на стрелбището, където бащата е водил сина си да го образова да стреля, прокуратурата желае санкции до три години затвор за предоставяне на подправени показания по време на следствието.

Това дело не включва момчето, защото то не носи наказателна отговорност заради обстоятелството, че по време на закононарушението е на 13 години, отбелязва Ен1.

Наказателното произвеждане е настрана от двете цивилен каузи, които се водят пред същия съд, в които потърпевшите фамилии съдят момчето, родителите му, учебното заведение и страната за обезщетение за нематериални вреди поради претърпяна душевна болежка и стрес, отбелязва Българска телеграфна агенция.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР