СподелиСъбитията около падането на руския военно-транспортен самолет Ил-76 нажежиха допълнително

...
СподелиСъбитията около падането на руския военно-транспортен самолет Ил-76 нажежиха допълнително
Коментари Харесай

Въпросителните остават: Какво знаем до момента за сваления руски ИЛ-76

Сподели
Събитията към рухването на съветския военно-транспортен аероплан Ил-76 нажежиха в допълнение напрежението по оста Москва-Киев.

Руските управляващи оповестиха, че в самолета са били транспортирани украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени. Твърденията са, че самолетът е свален от украинските въоръжени сили и няма оживели.

В същото време изказванията на украинските управляващи, е че самолетът е превозвал въоръжение.

Украйна изиска интернационално следствие, а представителят на Руската Федерация Дмитрий Песков съобщи, че страната е съгласна също на такова следствие, само че единствено в случай че то бъде обсъждано „ като разследване от незаконните дейности на киевския режим “.

В обществените мрежи има взаимни обвинявания – едните са ориентирани към „ украинските нацисти “, а другите – към „ чекистите, които отровиха Скрипал “. Правят се съпоставения и със сваления малайзиски аероплан MH-17, който беше свален над територията на Източна Украйна през 2014 година.

При случая от 24 януари остават неизяснени поредност от условия, които пораждат подозрения по отношение на версиите за случая.

До момента не са показани безапелационни доказателства, че на борда в действителност са били транспортирани украински пленници.

В обществените мрежи се появиха фрагменти от мястото на злополуката, от които е видно, че с изключение на парчета от самолета, няма кръв или остатъци от човешки тела. Към момента достоверността на тези фрагменти не е доказана.

Где 65 пленных военнослужащих ВСУ? Мы забележим только одного (пилота) и не забележим дори намеков на кровь на снегу.
Из всех фото и видео которые есть в сети с местом падения Ил-76 было найдено только одно тело, одно и то же тело снятое под разными углами.

— Политик по приколу (@NaSutkiOdessa)

В същото време съветски авиоексперти настояват, че, в противен случай, има следи от кръв.

701-й день войны:

▪️Российский самолёт Ил-76 разбился под Белгородом. Власти РФ утверждают, что в самолёте везли на продан пленных солдат, а борт сбили ВСУ. В Киеве декларирали, что проводят расследование.

▪️Над Брянской областью уничтожены три БПЛА, сообщило Минобороны России⬇️

— Милов. Команда (@team_milov)

В обществената мрежа Х се появи и запис, за който се твърди, че е от кабината на падналия аероплан. От изказванията за това какво се чува на записа излиза наяве, че екипажът приказва за доставка на оръжие.

„ Кога да чакаме ракетите? Приехте ли, признато! Кога ще донесете ракетите? “, се твърди, че се чува на записа.

В същото време управляващите в Русия оповестиха, че са разкрили черните кутии на самолета. На тях се съхранява информация за полетните данни, а също се записва и връзката сред водачите и сред водачите и наземния личен състав.



Появи се и версия за това, че на борда е имало военнопленници, само че те към този момент са били мъртви. За да се прикрие този факт, самолетът е бил свален.

Съмнения се породиха и към обстоятелството, че имената на починалите украински военнопленници незабавно бяха оповестени от съветските управляващи. Малко по-късно в мрежата се появиха и видеа с част от тези мъже, до момента в който са били в плен.

В едно такова видео, на което се твърди, че приказва Константин Далниченко, се приказва, че в украинските въоръжени сили се отнасят към бойците като към месо. Видеото се появи в началото в следения от съветското държавно управление ефирен канал Russia Today.

Съмнения се пораждат и към маршрута на самолета.

От популяризирана карта от най-популярния тракер на самолетни полети – Flightradar, се вижда, че самолетът е бил в Сирия, след което пътят му минава над територията на Египет, Саудитска Арабия, Иран, над Каспийско море, където малко по-късно самолетът изключва транспондерите и не може да бъде проследен.

«Судя по курсу придвижвания самолёта, военнопленных для обмена он вёз либо в Монголию, либо в Северную Корею»

Итак, что известно по падению Ил-76 по состоянию на 18:30?

Самолёт упал в Белгородской области към 11:00.

Первое сообщение, которое появилось в российском информационном…

— Зося Синицына (@prxpnx)

Въпросителните са към това какво е правил самолетът в Сирия, за какво е подхванат тъкмо този маршрут и за какво самолетът е изключил радарите си, с цел да не бъде проследен.

Твърденията са, че подобен вид аероплан постоянно прави полети по посочения маршрут и с него се вършат доставки на оръжие.

В същото време от потвърждението на региона по неговата геолокация излиза наяве, че сега на свалянето му, самолетът не е кацал в Белгород, а е изхвърчал от там.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР