СподелиС регистрирани 121 депутати в пленарната зала беше открито извънредното

...
СподелиС регистрирани 121 депутати в пленарната зала беше открито извънредното
Коментари Харесай

Как руската пека колона иска да разруши демократичния ред в България?

Сподели
С регистрирани 121 депутати в пленарната зала беше намерено изключителното съвещание на Народното събрание. Още преди началото му обаче, депутатите от „ Възраждане “ още веднъж застанаха пред парламентарната естрада, като това попречи на сътрудниците им от останалите парламентарни групи да се изричат от нея.

В тази връзка ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи народните представители да се изричат от място, а залата гласоподава „ за “.

Мнозинството одобри да стартира с разискване на таксата за пренос на съветски газ, а до момента в който течаха изявленията българският народ още веднъж стана очевидец на пошло и неуместно държание от страна на народни представители.

От „ Възраждане “ демонтираха част от тонколоните, с цел да не се чуват изявленията в зала, а по късно съвсем се стигна до физически конфликт с колегитете им от Движение за права и свободи.

Големият въпрос е докога ще се потъпква по този метод волята на българските жители, които посредством демократични избори, са избрал да бъде представляван от шест политически обединения. За страдание двете най-малки от тях – Има Такъв Народ и „ Възраждане “ от предходната седмица държат като пленник целия парламент и саботират работата му.

Няма парламентарна процедура, която да разрешава на народни представители да заграждат трибуната, да се лимитира достъпа до нея, да се демонтират тонколони в залата или да се насочат закани с физическа разпра. Това държание в резюме би могло да се дефинира като фашистки метод за тероризиране на останалите депутати.

Разклащането на демократичните устои на страната ни в сърцето на демократичния развой – парламентарната зала, бе предшествано от поредност опити за събаряне на държавното управление, съзнателно бойкотиране на законодателния развой, а всичко това бе редовно подклаждано от безсмислени митинги. Първо бяха спекулативните и безпредметни митинги на зърнарите, а по-късно стачкуваха енергетиците и миньорите с претенции, които е невероятно да да бъдат задоволени. Последният подобен митинг ще се организира през днешния ден, проведен от КНСБ с искане за по-високи хонорари, и то откакто оферти от финансовия министър бюджет е повече от великодушен.

Излизането на обособени групи от обществото редовно да стачкуват без действителни мотиви няма по какъв начин да не породи подозрение, че някой ги активизира съзнателно. А задачата е ясна – срутване на страната, която има законно определено евроатлантическо държавно управление, и която най-сетне, след 30 години, е поела път към изплъзване от съветската взаимозависимост. Защото надълбоко зад формалния мотив – демонтажа на паметника на Съветската войска и „ Лукойл “, се крие по-голяма причина и тя е желанието на Русия да диктува дневния ред у нас.

Но тази подривна активност към този момент стартира да става рискова за демокрацията, за реда в страната и за волята на българския жител.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР