СподелиРокадите в новосъставения служебен кабинет продължават. След среднощната смяна на

...
СподелиРокадите в новосъставения служебен кабинет продължават. След среднощната смяна на
Коментари Харесай

Земеделският министър подаде оставка, замества го нов кадър на кабинета „Радев-Донев“

Сподели
Рокадите в новосъставения длъжностен кабинет не престават. След среднощната промяна на външния министър Стефан Димитров с един от зам.-председателите на ГЕРБ – Даниел Митов,

денем стана ясно, че оставка подава и земеделският министър Кирил Вътев.

Вътев беше в държавното управление на Николай Денков и беше един от най-атакуваните с митинги и нападки от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той беше и един от четиримата министри в кабинета „ Денков “, които резервираха постовете си.



Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с готовност да довърши започнатата работа. Въпреки това единствено 8 дни след формалното назначение на служебния кабинет той подаде оставка.

В предлагането си до президента Румен Радев министър председателят Главчев показва като претекстове за промяната

несправяне със служебните отговорности, вследствие на което продължава напрежението и недоволството в аграрния бранш.

На мястото на Вътев ще бъде назначен Георги Тахов, който до сегашния миг беше шеф на Фонд „ Земеделие “.

На този пост той е назначен от първото служебно държавно управление на президента Румен Радев с министър председател Гълъб Донев. Назначението става единствено две седмици, откакто служебната власт поема властта на 2 август 2022 година.

Отстраненият късно нощес длъжностен външен министър Стефан Димитров е станал дипломат в Косово след на служебното държавно управление на Гълъб Донев на 1 септември 2022 година, а назначението е парафирано с президентски декрет.

Замяната на земеделския министър идва, откакто вицепрезидентът Илияна Йотова сподели пред публицисти, че служебният министър председател дължи пояснение за промяната на външния министър.

Йотова отбрани Стефан Димитров като „ един от най-хубавите български дипломати “. Тя беше безапелационна, че президентът Румен Радев ще реши дали да утвърди направената в държавното управление рокада.

Понастоящем в служебния кабинет има и други фрагменти от служебни държавни управления на президента Румен Радев. Такъв да вземем за пример е министърът на културата Найден Тодоров.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР