СподелиРадев атакува парламента, че нямал легитимност за промени в Конституцията.

...
СподелиРадев атакува парламента, че нямал легитимност за промени в Конституцията.
Коментари Харесай

Атаките на Радев срещу правителството целят да съхрани цялата изпълнителна власт в услуга на Кремъл.

Сподели
Радев нападна Народното събрание, че нямал легитимност за промени в Конституцията.
Политилог го оправдава, че е прав да се намесва, тъй като с Директива за птиците и ББ не можем никого да излъжем в Европа, а и единствено той защитавал ползите на България в Европейски Съюз в блок с страните от Източна Европа.

Социолог пък нападна Европа, поради нейното двуличие към нас във връзка Шенген.
Общото сред тримата е, че са известни фигури, които манипулират обществото, като експлоатират неговото незнание за това по какъв начин работи демокрацията – в интерес на Русия.

Защо?

Парламентът придобива легитимност посредством парламентарни избори, извършени съгласно закона. Оттук нататък, Конституцията ясно споделя с какво болшинство може да бъде изменена тя.

Аргументът за ниска известност в социологически проучвания или избор при ниска изборна интензивност може да стане и контрааргумент против президента.

Откакто е определен, всички подкрепили го партии без Има Такъв Народ се отдръпнаха, рейтингът му непрекъснато пада, а с цялостната си партийна, вместо държавническа активност на непрестанно създавани кавги и напрежение с неспирните си офанзиви против премиера – без значение кой е той, ръководещата партия и Народното събрание, отблъсква хората от присъединяване в политическия живот.

А несполучливият му опит да предотврати съставянето на постоянен кабинет посредством интензивно мероприятие на неговите служби е в действителност директна офанзива против парламентарната република за да запази цялата изпълнителна власт в услуга на Кремъл.

Доказателства бол: тайният контракт с Боташ с милиарди неустойки, с цел да продължи продажбата на съветски газ; неизпращането на нотификация в Европейска комисия, с цел да не може да бъде облаган Лукойл с налог свръхпечалба; опитът за преустановяване на различни неруски доставки на нуклеарно гориво и възобновяване на АЕЦ Белене и така нататък – до гневната опозиция на помощта за Украйна.



Опитът на известна с кървавочервения си цвят политоложка да го отбрани, като ни сплаши с Европа също е всуе, тъй като за Европа е значимо наличието на конституционните промени, а не кой е дал своя вот за тях.

В настоящия си тип те разрешават да се разчупи статуквото в правосъдната власт, само че това ще зависи от състава на новия Висш съдебен съвет – както неведнъж съм писал, мафията се интересува не толкоз от законите, а кой ще ги ползва.

А дали е нужно България да е в тим с Унгария и Словакия за отбрана на ползите ни – необичайно съвпадащи с тези на Кремъл – е тематика, непотребна за коментиране.

Апропо, би трябвало да се означи, че това е новата тенденция за лансиране на тези от социалисти до консерватори в този момент. Путин и Русия – поради дълбока непопулярност – “слизат от екран ”, вместо “Източна Европа ”, която в този момент е евфемизъм за приятелите на Кремъл Орбан и Фицо плюс сръбския Вучич.

Като прибавим Ердоган – то съвсем ще сме запълнили интернационалния календар на Радев.

В тази група са още Копейкин, Нинова, Тошко, Волгин, Шкварек и всевъзможни социал-популисти.

Към тази група са и някои известни социолози, които не престават антиевропейската агитация, обвинявайки Европа, че не ни пускала в Шенген. А ние – виждате ли – от кой момент сме изпълнили техническите условия.

Първо, не е Европа (има няколко решения за позволява ни на ЕП), а Нидерландия (Австрия очевидно отпада).

Второ, Шенген не е единствено механически условия за огради, а за междуинституционално доверие, което непрекъснато се проваляме да спечелим – няма(ше) съответно законодателство, няма наказани политици, няма осъществени разработки към българската престъпност в Нидерландия (освен отстрелването на Самоковеца в Амстердам, малко известни у нас са подвизите на бг банди за източване на обществените им фондове).



Трето, още на 1 март 2012 г, преди повече от десетилетие, нидерландският министър председател Рюте в Европарламента споделя, че България няма да бъде позволена в Шенген, до момента в който не показа доказателства за господство на правото, резултати с битката с корупцията и проведената престъпност и самостоятелна правосъдна власт ”.

На въпрос какъв брой дълго Нидерландия може да отстоява такава позиция, Рюте дава отговор:
“Колкото е нужно ”.

Накрая обаче ще ни одобряват в Шенген отново по геополитически аргументи. Или тъй като Рюте към този момент си отива, или пък тъй като го гласят за началник на НАТО и ще му би трябвало българският глас.

А и смяната в законите и европеец отпред на държавното управление ни оказват помощ.

Ами това са разпоредбите на демокрацията. Тежко е, когато не ги разбираш и искаш по казармен метод да решаваш проблемите.

Коментарът е оповестен във Facebook профила на Евгений Кънев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР