СподелиПропалестинските протести, които се наблюдават в Западна Европа и САЩ

...
СподелиПропалестинските протести, които се наблюдават в Западна Европа и САЩ
Коментари Харесай

Проф. Вл. Чуков само за ДЕБАТИ: Пропалестинските демонстрации ще докарат крайнодесни партии в ЕП

Сподели
Пропалестинските митинги, които се следят в Западна Европа и Съединени американски щати могат да окажат съществено въздействие на идните европейски избори, само че могат да се отразят и върху изборите в Съединени американски щати.

Това предвижда в изявление за ДЕБАТИ арабистът проф. Владимир Чуков.

То напомни, че близо два месеца след началото на спора в Ивицата Газа на 7 октомври предходната година статистическо изследване е оценило съотношението сред пропалестинските и произраелските митинги, което тогава е било 90 към 10.

„ И мисля, че можете да си обясните за какво е по този начин: тъй като на територията на нашия Европейски Съюз милиони хора са с близкоизточен генезис и изобщо от мюсюлманските страни. Това са хора, които имат непрекъснато престояване, хора, които са нелегално пребиваващи. Като добавите и избрани политически организации, трендове – това са левите, крайнолевите, деятели за правата на индивида и така нататък Така се получава една огромна човешка маса, това е истината “, разясни той.

По думите му, тези които не утвърждават демонстрациите си остават у дома, само че на изборите за Европейския парламент при започване на юни ще излязат да гласоподават.

„ Те ще излязат и ще гласоподават в противоположна посока. И това, което съм изразил неведнъж като теза, че тези демонстрации в действителност ще докарат крайнодесни организации и политически субекти с едно доста по-стабилно посланичество в Европейския парламент.

Това ще наклони в известна степен везните в тази посока в бъдещата Европейска комисия и изобщо европейските органи, които се базират на тези резултати. Така че, всичко това е обвързвано по сред си “, разяснява арабистът.

Той напомни, че Европа е застанала компактно зад Израел незабавно след офанзивите от 7 октомври.

„ Сега обаче Нетаняху би трябвало да се съобрази – за това, че тези пропалестински демонстрации, този голям напън, в действителност са напът да трансформират вътрешнополитическата архитектура на Европа, в случай че щете и Съединени американски щати. Байдън сега губи част от своя млад електорат и мюслманите и арабите в Съединени американски щати поради тази война “, добави проф. Чуков.

Цялото изявление четете на следващия ден.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР