СподелиПродължават ожесточените сражения в ивицата Газа. Израелският премиер Бенямин Нетаняху

...
СподелиПродължават ожесточените сражения в ивицата Газа. Израелският премиер Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Израелските сили са обкръжили дома на лидера на политическото крило на Хамас

Сподели
Продължават яростните сражения в линията Газа. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че израелските сили са обкръжили дома на водача на „ Хамас “ Яхия Синуар, заяви Българска национална телевизия.

Наричаният „ Касапина от Хан Юнис “ Синуар е апетитен за уредник на нападението на 7 октомври при което бяха убити 1200 израелски и задгранични жители. Вчера станаха известни и чудовищни свидетелства за полово принуждение осъществено от „ Хамас “ по време на нападението.

Междувременно – Организация на обединените нации с апел за филантропично преустановяване на огъня в Газа. Антониу Гутериш предизвести, че палестинската територия е на ръба на „ цялостен срив на закона и реда “, непрекъснатите бомбардировки и неналичието на заслон и средства за оцеляване, ще създадат невъзможни доставките на даже лимитирана филантропична помощ.

Генералният секретар на Организация на обединените нации прибегна до невиждано задействане на член 99 да „ притегли вниманието на Съвета за сигурност “ към въпрос, който „ може да заплаши интернационалния мир и сигурност “. Израел заяви, че ще разреши минимални доставки на гориво за Газа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР