СподелиПрезидентът Румен Радев получи поздравителни адреси по повод 146 години

...
СподелиПрезидентът Румен Радев получи поздравителни адреси по повод 146 години
Коментари Харесай

Държавни глави и лидери от цял свят поздравиха българския народ за Националния празник 3 март

Сподели
Президентът Румен Радев получи приветствени адреси във връзка 146 години от Освобождението на България от държавни глави и водачи от целия свят. Това заяви прессекретариатът на президента.

Писма до българския държавен глава по случай Националния празник 3 март досега поредно изпратиха президентът на Съединените американски щати Джоузеф Байдън, федералният президент на Република Австрия Александер Ван дер Белен, кралят на Испания Фелипе VI, кралят на Швеция Карл Густав XVI, президентът на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд, кралят на белгийците Филип, президентът на Китайската национална република Си Дзинпин, императорът на Япония Нарухито, президентът на Румъния Клаус Йоханис, президентът на Република Хърватия Зоран Миланович, президентът на Република Чехия Петър Павел, президентът на Република Армения Вахагн Хачатурян, президентът на Естония Алар Карис, президентът на Република Корея Юн Сук Йол, президентът на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси, президентът на Република Индия Драупади Мурму, президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев, президентът на Гана Нана Акуфо-Адо, президентът на Демократична социалистическа република Шри Ланка Ранил Викремесингхе и доста други държавни водачи и представители на интернационалните организации.

В своя приветствен адрес президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън акцентира задълбоченото партньорство и другарство сред България и Съединени американски щати.

„ Историческите крачки на България, в това число напредъка в енергийната диверсификация, насърчаването на върховенството на закона и битката с дезинформацията, в допълнение укрепиха връзката сред нашите две народи и сложиха основата за по-светло бъдеще “, показва американският президент.

Той показва убеденост в продължение на съдействието сред България и Съединени американски щати за построяването на по-мирен, проспериращ и либерален свят.

„ Отношенията сред нашите страни са отлични и сърдечни “, написа в приветствения си адрес до българския държавен глава федералният президент на Република Австрия Александер Ван дер Белен.

Той акцентира огромното значение на партньорството сред България и Австрия в подтекста на другите провокации, пред които са изправени страните в Европа.

„ Убеден съм и доста се надявам, че доста скоро ще намерим решение на въпроса за разширението на Шенген, което да е задоволително за всички “, показва Александер Ван дер Белен.

По случай Националния празник на България кралят на Испания Фелипе VI изпраща от свое име и от името на държавното управление на Испания „ най-сърдечни поздравления “ и пожелава „ мир и разцвет за скъпия български народ “.

Президентът на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд насочва пожелания за ярко бъдеще на страната ни и българския народ. Тя акцентира отличните двустранни връзки сред България и Швейцария.

„ Зачитането на интернационалното право и универсалните правила, заложени в Хартата на Обединените народи, остава нашият най-хубав компас за устрема към свят на мир и разцвет “, се показва в приветствения адрес.

По мотив Националния празник на България кралят на Швеция Карл Густав XVI поздравява президента и българския народ и насочва пожелания за здраве, благополучие и разцвет.

Пожелания за здраве и благополучие към президента и българския народ насочва кралят на белгийците Филип. В приветствения си адрес той акцентира смисъла на връзките на другарство и съдействие, които сплотяват България и Белгия.

Президентът на Китайската национална република Си Дзинпин насочва най-искрени поздравления и най-хубави пожелания към народа на България.

„ От встъпването Ви в служба като президент, Вие се посветихте на икономическото и обществено развиване на България и интензивно се включихте в съдействието с Китай, което надълбоко правя оценка “, показва президентът на Китайската национална република.

Той акцентира, че отбелязваната тази година 75-годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Китай е добра опция за усилване на взаимното политическо доверие, подсилване на връзката и координацията, както и задълбочаване на стратегическото партньорство сред двете страни.

В приветствения си адрес императорът на Япония Нарухито изпраща сърдечни поздравления и откровени благопожелания за благополучие и разцвет на българския народ.

В поздравлението си към българския държавен глава президентът на Румъния Клаус Йоханис пожелава здраве и благоденствие на българския народ. Той показва цялостната си подготвеност за продължение на развиването и укрепването на двустранните връзки в духа на другарството и добросъседството сред Румъния и България.

„ Стратегическото партньорство, което подписахме дружно преди една година, способства доста за задълбочаването на двустранните ни връзки. Същевременно то отразява уговорката на Румъния и България, като сътрудници и съдружници в Европейския съюз и Атлантическия алианс, да вземат участие в тясна съгласуваност при решаването на актуалните провокации и гарантирането на европейската сигурност в комплицирания интернационален подтекст, пред който сме изправени “, показва румънският президент.

Президентът на Република Хърватия Зоран Миланович изпраща поздравления до президента и българския народ, като показва убеденост за продължение на сполучливото развиване на двустранните връзки и на положителното съдействие в границите на Европейския съюз и НАТО.

Поздравления по случай Националния празник на България изпраща президентът на Република Чехия Петър Павел. Той показва убеждението си, че отличното съдействие ще продължи да се развива сполучливо в полза на двете страни.

Президентът на Естония Алар Карис показва в приветствения си адрес своята убеденост в сполучливото развиване на одобреното положително съдействие и другарство сред народите на България и Естония. Двете страни имат отлични двустранни връзки и са обединени в отстояването на споделените правила на суверенитет, резистентност и единение, акцентира естонският президент.

Президентът на Република Корея Юн Сук Йол пожелава на българския държавен глава и народа на България здраве, благополучие и разцвет, като акцентира построените през годините мощни връзки на партньорство и другарство сред двете страни.

„ Пожелавам страната Ви под Ваше управление да реализира високи цели и идеали “, написа в своя приветствен адрес към българския държавен глава президентът на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев.

Той отбелязва, че България като деен член на Европейския съюз има огромни достижения по пътя на своето стабилно развиване и повишение на ролята си в интернационалната общественост и показва вяра за продължение на положителните двустранни връзки сред България и Република Казахстан, учредени на другарство и взаимна поддръжка.

Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси акцентира обичайните връзки на другарство и ползотворно съдействие сред България и Египет и показва предпочитание за продължаващо задълбочаване на връзките във всички сфери от съвместен интерес за по-доброто бъдеще на народите на двете страни. Абдел Фатах ас Сиси пожелава здраве и триумф на българския президент в името на мира и просперитета на народа на България.

Президентът на Република Индия Драупади Мурму откроява в своето приветствие дългогодишните другарски връзки сред двете страни, учредени на исторически връзки и отстояването на споделените полезности – народна власт, независимост и господство на закона. Тя отбелязва, че тази година се навършват 70 години от определяне на дипломатическите връзки сред България и Индия и показва убеденост в разширението на съдействието в бъдеще в сфери от съвместен интерес.

Сърдечни поздравления изпраща към президента и българския народ президентът на Гана Нана Акуфо-Адо, който показва своята вяра за продължение на връзките на другарство и съдействие сред двете страни.

България означи през вчерашния ден 146 години от Освобождението си от османско робство.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР